Társoldalunk:

A Wolverhampton épphogy, a Basel kettős győzelemmel jutott tovább az El-ben

2020.08.06. 23:05

A labdarúgó Európa-liga csütörtök esti játéknapján teljessé vált a legjobb nyolc mezőnye, miután a Wolverhampton az Olympiakoszt, a Basel pedig a Frankfurtot győzte le otthon 1-0-ra.

Az esti mérkőzések közül Wolverhamtpon-Olympiakosz tűnt ígéretesebbnek, mivel annak az első mérkőzése 1-1-gyel végződött, a Basel-Frankfurt találkozót viszont a hazaiak 3-0-s előnnyel várhatták. Persze rengeteg minden változhatott az odavágók óta, ugyanis azokat még a koronavírus-járvány miatti megszakítás előtt rendezték.

Ami az angol-görög csatát illeti, a hazaiak hamar előnybe kerültek, köszönhetően a pireusziak szerencsétlenkedésének. Podence kapott egy nem éppen tökéletes kiugratást, Elabdellaoui tökéletes ütemben szerelte, Ba viszont kicsit tesze-tosza módon tette haza Allainnek, aki ráadásul rosszul vette át a labdát. Podence erőszakos és szemfüles volt, belépett a kapus elé, aki csak buktatni tudta, Szymon Marciniak pedig azonnal tizenegyest ítélt. A büntetőt Jimenez hanyag eleganciával helyezte a bal sarokba, már a 8. percben megszerezte a vezetést a Wolves.

Nem sokkal később megduplázhatta volna a vezetést a Wolverhampton, de kapustámadás miatt érvénytelenítették a gólt. Ezután ébredezett az Olympiakosz, de egyszer Rui Patrício, egyszer pedig a videobíró akadályozta meg az egyenlítést, utóbbi les miatt, Camara tehát hiába örült.

A második félidőt jóval energikusabben kezdte a görög együttes, amely állandó mezőnyfölényt alakított ki, az első percekben a Wolvesnak momentuma sem volt.

Persze tudta az angol csapat, hogy egy esetleges görög gól hosszabbítást jelenthet, ezért feljebb kapcsolt. Néhány perc alatt többször is megszülethetett volna a csapat második találata, de Podence lövését komoly bravúrral hárította Allain, két perccel később pedig Saiss maradt le kevéssel egy lepattanó labdáról.

Felváltva jöttek a helyzetek a mérkőzés hajrájában, Jota bebiztosíthatta volna a Wolves továbbjutását, de ziccert hibázott, a túloldalon Rui Patrício elképesztő bravúrral őrizte csapata vezetését. A hosszabbításban Fortunisz az oldalhálóba lőtt, több lehetősége pedig már nem akadt az Olympiakosznak. A Wolverhampton 1-0-ra győzött, és 2-1-es összesítéssel továbbjutott a negyeddöntőbe.

Az este másik mérkőzésén a Basel egy hajrában szerzett góllal 1-0-ra nyert az Eintracht Frankfurt ellen, így 4-0-s összesítéssel, kettős győzelemmel jutott a legjobb 8 közé, amelynek mezőnye így teljessé vált.

Eredmények:
Wolverhampton Wanderers (angol) - Olympiakosz Pireusz (görög) 1-0 (1-0)
Továbbjutott a Wolves, 2-1-es összesítéssel

FC Basel (svájci) - Eintracht Frankfurt (német) 1-0 (0-0)
Továbbjutott a Basel, 4-0-s összesítéssel

A további program:

negyeddöntő:
1. Sahtar Donyeck (ukrán) - FC Basel (svájci)
2. Manchester United (angol)-FC Köbenhavn (dán)
3. Internazionale (olasz)-Bayer Leverkusen (német)
4. Wolverhampton Wanderers (angol)-Sevilla (spanyol)

elődöntő:
4. negyeddöntő győztese-2. negyeddöntő győztese
3. negyeddöntő győztese-1. negyeddöntő győztese.