Vágólapra másolva!
Az NB I-ben szereplő Kisvárda csapatánál koronavírusos játékost találtak, a klub múlt héten igazolt külföldi játékosa produkált pozitív tesztet - derítette ki a Bors.

A Kisvárda szerdán játszott volna edzőmeccset az Újpest csapatával, de kedden lemondta, miután koronavírusos lett az egyik játékos.

"Szabálytisztelők vagyunk, és az MLSZ előírásának megfelelően minden nyáron érkezett játékosunkat megvizsgáltuk, illetve tesztnek vetettük alá. Ekkor derült ki, a múlt héten igazolt légiósunk pozitív tesztet produkált. Most karanténban van. A nevét személyiségi jogok miatt nem árulhatom el. A futballista tünetmentes, a szintén tesztelt, vele élő barátnője pedig el sem kapta a kórt. Ettől függetlenül természetesen tegnap az egész csapat a kiegészítő személyzettel együtt átesett egy vírusteszten, amelynek eredményét ma kapják meg" - mondta Révész Attila, a Kisvárda sportigazgatója.

FRISSÍTÉS: Miután egyik idegenlégiós játékosunk koronavírus-tesztje pozitív lett, szerdán a teljes csapaton és alkalmazottakon, összesen ötven emberen végeztettünk el COVID-tesztet. A reggeli vizsgálatoknak kora estére lett eredménye, és valamennyi teszt negatív eredménnyel zárult, vagyis nincs új megbetegedés, a munka folytatódhat tovább.

Ezek után nem tudjuk mire vélni játékosunk pozitív tesztjét, arra is gyanakszunk, hogy valamiféle tévedés történhetett. Mindenesetre az egyelőre pozitív mintával rendelkező futballistánkat újra, immár harmadszor is tesztelni fogjuk, ahogy pénteken a többi játékost is, hiszen a szabályok szerint még egy negatív tesztre szükség van" - olvasható a Kisvárda hivatalos oldalán a klub közleménye.