Két pozitív koronavírusteszt miatt marad el a skót bajnoki

aberdeen
A general view of play in front of the empty seats in the stadium during the Scottish Premier League football match between Aberdeen and Rangers at Pittodrie Stadium in Aberdeen, northeast Scotland, on August 1, 2020. (Photo by Andrew Milligan / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Elmarad a szombatra kiírt St. Johnstone-Aberdeen mérkőzés a skót labdarúgó-bajnokság második fordulójában, mivel a vendégcsapat két játékosának pozitív lett a koronavírustesztje, további hatan pedig önkéntes karanténba vonultak.

Csütörtökön az Aberdeen még arról számolt be, hogy a találkozót a terveknek megfelelően megtartják, ám pénteken a skót egészségügyi miniszter, a szövetség és a liga egyeztetése után a döntés kikerült a klub kezéből. Az Aberdeen a múlt szombati nyitófordulóban hazai pályán kikapott a Glasgow Rangerstől. Ezt követően helyi médiaértesülések szerint a játékosok a városközpontban található éjszakai szórakozóhelyen tűntek fel.

Az Aberdeen elnöke, Dave Cormack a klub honlapján háláját fejezte ki, hogy nem kellett feladniuk a találkozót, majd önkritikusan hozzátette: "mi okoztuk a problémát". A klubelnök kifejtette: elnézést kértek a szövetségtől és az egészségügyi hatóságoktól, valamint az élvonal klubjaitól. "Sajnos ami az elmúlt néhány napban történt, az aláásta mindazt a munkát, amit a játékosok és a stáb biztonságának érdekében végeztünk" - mondta a klubvezető.

Nicola Sturgeon skót miniszterelnök a héten koronavírusos megbetegedések miatt lezárást rendelt el Aberdeenben, és kifejezte dühét az eset kapcsán, mondván, az Aberdeen futballistái a bajnokság újraindulását veszélyeztetik. "A labdarúgás csak akkor folytatódhat, ha a klubok és a játékosok betartják az elfogadott előírásokat. Ha nem teszik, kockáztatják a profi futball visszatérését" - fogalmazott.