Társoldalunk:

Salzburgban senkit nem lepett meg Szoboszlai Dominik kirobbanó formája

2020.08.07. 10:46

A Red Bull Salzburg szakmai stábjában senkit nem lepett meg, hogy Szoboszlai Dominik, a csapat magyar válogatott támadója bombaformában tért vissza a pályára a koronavírus-járvány miatti kényszerszünet után. A Nemzeti Sportnak adott interjúban Christoph Freund, az RB Salzburg sportigazgatója rendkívül elégedetten beszélt Szoboszlai teljesítményéről.

A klubvezető arra a kérdésre, hogy a jövőben is számolnak-e Szoboszlai Dominikkel a klubnál, félreérthetetlen választ adott: 

Természetesen! Az elmúlt idényben a csapatunk kulcsjátékosaként futballozott, a kényszerszünetet követő időszakban kirobbanó formában játszott. Sokat segíthetne a céljaink elérésében – jelentette ki határozottan a lapnak Christoph Freund, aki megerősítette az amerikai vezetőedző, Jesse Marsch szavait, miszerint a magyar támadó rendkívül sokat fejlődött az elmúlt idényben. És nem csak a pályán, hanem azon kívül is. 

Az elmúlt időszakban Dominik szakmailag és emberileg is sokat fejlődött. Lépésről lépésre haladt, mindennap sokat dolgozott azért, hogy az együttes legjobbjai között emlegessék, és végül elérte a célját."

Szoboszlai Dominik közel tökéletes szezont produkált SalzburgbanForrás: AFP/Barbara Gindl

Miközben sokan küzdöttek a leállás után formahanyatlással, a magyar támadó fantasztikus mutatókkal tért vissza, és az újrakezdést követő mérkőzéseken szórta a gólokat és a gólpasszokat, a kettőből összesen 17 jött neki össze. A klubvezetésben azonban ezen senki nem lepődött meg.

A közvéleményt talán meglepte, hogy kirobbanó formában futballozott az idény hajrájában, de minket nem. Mivel évek óta hozzánk tartozik, tisztában voltunk azzal, mekkora tehetség, és mekkora potenciál van benne. Az edzésmunkáját is figyelemmel követtük, láttuk, mennyi pluszmunkát végez, így joggal bíztunk abban, hogy az elszántságának előbb-utóbb a pályán is lesz eredménye. Nos, meglett" – mondta Christoph Freund.

A teljes interjú a Nemzeti Sport Online-on ide kattintva olvasható el.