Vágólapra másolva!
Rudi Völler, a Bayer Leverkusen sportigazgatója szerint a klubnál Kai Havertz az utóbbi évtizedek legjobb labdarúgója, értéke pedig a koronavírus-járvány előidézte gazdasági válságban sem csökkent.

A játékosként világbajnok (1990), valamint vb- (1986) és Eb-ezüstérmes (1992) Völler a Gazzetta dello Sportnak azt mondta: a 21 éves Havertz jobb futballista, mint az elmúlt évtizedek leverkuseni kiválóságai, beleértve Emersont, Michael Ballackot, Zé Robertót, Toni Kroost.

- nyilatkozta Völler, aki 1996 óta dolgozik a leverkuseni klub vezetésében. Hozzátette: természetesnek tartja, hogy Havertz után a legnagyobb európai klubok érdeklődnek rendszeresen, különösen a Chelsea szeretné megszerezni.

Kai Havertz a legértékesebb német focista Forrás: Picture-Alliance via AFP/Verwendung weltweit/Jvşrgen Fromme

"Számunkra viszont egyszerű a helyzet: még két évig köti őt a szerződése hozzánk. Ha valaki elfogadja a feltételeinket, akkor rendben van, mehet. Ellenkező esetben viszont még egy évig biztosan nálunk játszik, aminek nagyon örülünk.

Nem lesz egyszerű, de a koronavírus-járvány miatti kedvezmény nem vonatkozik az olyan futballművészek vételárára, mint ő"

- közölte.

A Leverkusen hétfőn az Európa-liga negyeddöntőjében az Internazionaléval találkozik, a nemzetközi sajtó azt sem tartja kizártnak, hogy Havertz már nem játszik a németeknél, miután megállapodtak az eladásáról. Völler szerint azonban a kulcsember nem hiányzik majd a csapatból.

"Természetesen játszani fog, ő is ezt akarja. Valószínűleg régimódinak tartanak, de számomra akkor fejeződik be egy idény, ha minden mérkőzésünket lejátszottuk. Addig senki nem távozik" - mondta.

A Sport Bild egy hónappal ezelőtt arról számolt be, hogy a szélső arra kérte a Bayert, engedje el őt. Egy héttel később

a Kicker magazin arról írt, hogy Havertz már idén nyáron elhagyja a Leverkusent, és a londoni Chelsea labdarúgója lesz.

A hétszeres válogatott támadóért a hírek szerint a Real Madrid és a Chelsea is 80 millió eurós ajánlatot tett, de Havertz csak 100 millió euró körüli összegért válthat egyesületet. A fiatal játékos a 2019/20-as szezonban 44 tétmérkőzésen 17-szer volt eredményes és kilenc gólpasszt adott, értékét a transfermarkt.de 81 millió euróra (27,6 milliárd forintra) becsüli.