Társoldalunk:

Messi különleges matracon alszik a BL-csata előtt

2020.08.08. 13:24

Szombaton este az FC Barcelona az olasz Napolit fogadja a Bajnokok Ligájában, és a szakmai stáb a rendhagyó körülmények között nem csupán a győztes taktika kigondolásával kell, hogy foglalkozzon.

A Nápolyban elért 1-1 után mindkét csapat jogos reményekkel fut ki a Camp Nou gyepére, igaz, a Barcelona az idegenben lőtt gólnak köszönhetően kedvezőbb helyzetből várja a kezdő rúgást. 

A koronavírus-járvány miatt természetesen ez a mérkőzés is zárt kapus lesz, és miután a két csapat a pandémia által (Nagy-Britannia mellett) a legsúlyosabban érintett európai országokat képviseli, érthető, ha a szakmai stábok mindent megtesznek a játékosok egészségéért. A Napoli különgéppel érkezett Barcelonába, ahol a repülőtérről azonnal a csak számukra lefoglalt szállodába vitte őket a busz, ahol a küldöttség minden egyes tagja külön szobát kapott. A játékosoknak szigorúan meg van tiltva, hogy elhagyják a hotelt, kivéve persze, ha a csapat a stadionba megy.

A Barcelonánál is komolyan veszik a védekezést. A klub legnagyobb sztárja, Lionel Messi például az egész családja számára speciális matracokat szerzett be, amelyek a gyártó elmondása szerint nanorészecskéknek köszönhetően 99 százalékos hatékonysággal pusztítják el a koronavírust, és négy órán át fertőzésbiztossá teszik az ágyat, ha esetleg más is használnál a matracot. 

Messit kollégája, az Atlético Madrid spanyol válogatott középpályása, a márka nagykövete, Saúl Niguez győzte meg a termék hasznosságáról. Az argentin sztár előbb csak egy próbaverziót vett a matracból, majd a családja minden tagja számára egyet-egyet.

Az FC Barcelon–Napoli BL-nyolcaddöntő visszavágóját szombaton este 21 órás kezdéssel rendezik a Camp Nouban (a találkozót az M4 Sport közvetíti), ekkor kiderül, hogy hogy aludt Lionel Messi. Ezzel egy időben Bayern München–Chelsea mérkőzést is rendeznek a bajor fővárosban (ezt pedig a Spíler 2 adja).