Vágólapra másolva!
A labdarúgó Merkantil Bank Liga NB II 3. fordulójának nyitómérkőzésén a Pécsi MFC hazai 2-2-es döntetlent játszott a WKW ETO FC Győr csapatával, így Tuifel Péter együttese továbbra is nyeretlen az idei szezonban.

Az újonc pécsiek jól rajtoltak, 4-0-ra verték otthon a Dorogot, viszont szerdán 2-0-ra kikaptak Nyíregyházán. Az ETO még nyeretlen volt, a nyitányon kikapott az Ajkától, majd otthon döntetlent játszott a júniusban még élvonalbeli Kaposvári Rákóczival.

A két csapat legutóbb még az NB I-ben játszott egymással bajnoki találkozót 2015. május 23-án. Akkor a Miriuta László vezette győriek háromgólos győzelmet arattak az ETO Parkban.

A győriek tavaly szeptember 15. óta mindössze két mérkőzésüket nyerték meg vendégként az NB II-ben, és úgy tűnt, most sem fogják növelni győzelmeik számát, ugyanis a 10. percben Adamcsek Máté 17 méteres szabadrúgásával megszerezték a vezetést a pécsiek.

Ezt követően feljebb merészkedtek a győriek és kiegyenlítettebb lett a játék. A 35. percben aztán egyenlített az ETO. Rácz László rántotta le a tizenhatoson belül Priskin Tamást, Antal Péter játékvezető pedig habozás nélkül a büntetőpontra mutatott. A labda mögé a 63-szoros magyar válogatott támadó állt oda, és higgadtan a jobb alsó sarokba lőtt a balra vetődő Helesfay Donát mellett.

A 41. percben megfordította a meccset az ETO. Egy védelmi megingást követően Májer Milán fejjel indította Priskint, aki begyalogolt a kapuig, majd 15 méterről a jobb alsó sarokba lőtt.

A második félidőt megint jobban kezdte a hazai csapat, amely az 50. percben kiegyenlített. Egy előrevágott labdát Temesvári Attila próbált kiengedni, azonban Geiger Norbert gyorsabb volt nála, és sikerült középre lőnie a labdát, az érkező Adamcsek pedig az üres kapuba passzolt.

Az 54. percben szépségdíjas góllal fordíthatott volna a Pécs. Rácz László jobbról benyesett labdáját Preklet Csaba a kapunak háttal a levegőben úszva húzta vissza a jobb alsó sarokba, a játékvezető azonban les miatt nem adta meg a gólt.

A folytatásban a pécsiek sokkal jobban futballoztak, több óriási helyzetet is kidolgoztak, és úgy tűnt, bármikor megszerezhetik a győztes gólt.

Ennek ellenére kis híján a Győr nyerte meg a meccset a 87. percben, de Priskin ziccerét Helesfay elképesztő bravúrral hárította, így a korábbi válogatott csatárnak nem lett meg a triplázás és az ETO-nak sem a győzelem, ami azt jelenti, hogy Tuifel Péter együttese továbbra is nyeretlen az idei szezonban.

Merkantil Bank Liga NB II., 3. forduló
Pécsi MFC-WKW ETO FC Győr 2-2 (1-2)