Biztos nem Gulácsiék mellett lesz a rutin az Atlético elleni BL-meccsen

Horizontal
Leipzig's Hungarian goalkeeper Peter Gulacsi celebrates after the German first division Bundesliga football match TSG 1899 Hoffenheim v RB Leipzig on June 12, 2020 in Sinsheim, southern Germany. (Photo by Uwe Anspach / POOL / AFP) / DFL REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND/OR QUASI-VIDEO
Vágólapra másolva!
Augusztus 13-án, csütörtökön rendezik Lisszabonban az RB Leipzig–Atlético Madrid Bajnokok Ligája-negyeddöntő mérkőzést, amiről máris előkerült egy érdekes statisztika.

Miután a két csapat még soha nem játszott egymás ellen, így a számok szerelmeseinek máshol kellett fogást találniuk a párharc szereplőin – ami sikerült is! A Marca ugyanis volt olyan alapos és kiszámolta, hogy az Atlético csapatkapitánya, Koke, aki ugyanabban a 2009-10-es szezonban kezdte profi karrierjét, amikor az RB Leipzig is feltűnt a német labdarúgás egén, egymaga több mérkőzést játszott az azóta eltelt 11 szezonban, mint a német klub.

Nem akármilyen számok ezek Forrás: Marca

Az állás jelenleg 456-424 a 28 évesen már Atléti-legendának számító Koke javára. A különbség főleg a hazai kupameccsek (39-20), illetve az európai kupameccsek számának (100-32) számából adódik, mert a bajnokikat tekintve már az RB Leipzig vezet (372-317-re).

Csütörtökön mindketten egy újabb meccset írhatnak hozzá a történelmükhöz.