Magyarországon játszhatja hazai mérkőzéseit a szerb labdarúgó-válogatott

VB CSAPATFOTÓK E CSOPORT
Serbia's national team players (front, from L) Dusko Tosic, Dusan Tadic, Antonio Rukavina, Aleksandar Kolarov, Adem Ljajic, (back, from L) Nemanja Gudelj, Aleksandar Mitrovic, Nemanja Matic, Nikola Maksimovic, Vladimir Stojkovic and Branislav Ivanovic pose before the FIFA World Cup 2018 football qualification match between Serbia and Georgia at Rajko Mitic stadium in Belgrade on October 9, 2017. / AFP PHOTO / ANDREJ ISAKOVIC
Vágólapra másolva!
A koronavírus-járvány miatt augusztusban és szeptemberben Magyarországon játszhatja hazai mérkőzéseit a szerb labdarúgó-válogatott, illetve az európai kupaporondon érdekelt szerb klubcsapatok.

A Direktno nevű belgrádi portál vasárnapi beszámolója szerint Szerbia járványügyi szempontból a nem biztonságos országok listáján szerepel, ezért az európai szövetség (UEFA) nem engedélyezi a nemzetközi mérkőzések megrendezését.

Új helyszínt kell keresnie a szerbeknek Forrás: AFP/Andrej Isakovic

A szerb válogatott Oroszországban játssza első mérkőzését a Nemzetek Ligájában, majd szeptember 6-án - a cikk szerint - Budapesten fogadja a török csapatot. Ha a vírushelyzet októberig nem változik, a válogatott minden Nemzetek Ligája-meccsét külföldön rendezi. A csoport negyedik tagja éppen a magyar együttes.

A szerb klubcsapatok közül a Bajnokok Ligája-selejtező első körében a Crvena zvezda a gibraltári Europa FC-t fogadja, míg a Topolyai SC és a Partizan Beograd az Európa-liga selejtezőjének első fordulójában lesz érdekelt augusztus 27-én.