Társoldalunk:

Az Atlético Madrid egyelőre nem utazott el a BL-meccsek helyszínére

2020.08.10. 14:04

A vasárnap kitudódott két pozitív koronavírus-teszt miatt, a korábbi tervekkel ellentétben az Atlético Madrid nem utazott el hétfőn Lisszabonba a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcas döntőjére.

A klub egy napja jelentette be, hogy a 93 fős küldöttség két tagjának pozitív lett a tesztje, de a nevüket nem hozták nyilvánosságra. A spanyol sajtó úgy tudta, hogy két játékosról van szó, ezt az Atlético hétfőn délután megerősítette, közölve, hogy az argentin Angel Correa és a horvát Sime Vrsaljko az érintett, s ők - bár tünetmentesek - házi karanténban maradnak.

A hétfő délelőtti edzés elmaradt, utazás helyett a delegációra újabb tesztek várnak a nap során a majadahondai edzőközpontban, és egyelőre nem tudni, hogy mikor kel útra a társaság Portugáliába.

Egyelőre nem tudni, mikor utazhat az Atlético küldöttségeForrás: NurPhoto/Jose Breton

Az európai szövetség (UEFA) később közölte: a spanyol együttes mindenképpen lejátssza a negyeddöntőt. "A mérkőzést a tervek szerint megrendezik" - mondta a szervezet képviselője. Hozzátették, a BL portugáliai, illetve az Európa-liga németországi végjátékára látogató UEFA-elöljárókat folyamatosan tesztelik majd, a győztesnek járó serlegeket átadó Aleksander Ceferin elnököt és Teodore Teodorisz főtitkárt pedig két nappal a finálék előtt is vizsgálatnak vetik alá.

Ami a további forgatókönyveket illeti, az európai szövetség (UEFA) jelenlegi szabályozása szerint ha egy csapat nem tud kiállni egy BL-mérkőzésre, akkor a másik fél jut tovább. Az UEFA koronavírusra vonatkozó új kódexe alapján ugyanakkor egy gárda akkor is pályára léphet, ha rendelkezik 13 egészséges játékossal - köztük egy kapussal -, ám ez az útmutatás csak a következő szezontól érvényes. Emellett a helyi, jelen esetben a portugál hatóságok jóváhagyása is szükséges a meccs lebonyolításához.

A spanyol csapat csütörtökön a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt is foglalkoztató német RB Leipziggel találkozik a BL negyeddöntőjében. A meccs elhalasztása valószínűtlennek tűnik a nyolcas döntő feszített menetrendje miatt, mivel jövő kedden és szerdán már az elődöntőkre kerül sor Portugáliában.