Társoldalunk:

Az Inter és a Manchester United elődöntőbe jutott az Európa-ligában

2020.08.10. 23:12

Az Európa-liga hétfő esti negyeddöntőiben a Manchester United a Köbenhavn, az Inter a Leverkusen csapatával találkozott a németországi zárótorna nyitónapján.

Az előzetesen jóval esélyesebb Manchester United az első félidőben csak helyzetekig és meg nem adott gólig jutott dán riválisával szemben. Bár Solskjaer alakulata jóval többet birtokolta a labdát és mezőnyfülényben játszott, a Köbenhavn védelme és kapusa, Karl-Johan Johnsson jól állták a sarat - egészen a 45. percig, amikor Greenwood éles szögből kilőtte a hosszú sarkot, a VAR jelzése után azonban kiderült, lesen volt az angol támadó, így a játékvezető, Clement Turpin érvénytelenítette a találatot.

A második félidő elejét megnyomta az MU, alig volt a labda a dánoknál, Fortuna azonban fogta a kezüket, Greenwood és Bruno Fernandes lövése ugyanis egyaránt a kapufán csattant. A Köbenhavn előtt is adódott azonban lehetőség, a legnagyobb a 66. percben, Falk Jensen hihetetlen csel után centerezett, ám túljátszották a helyzetet a koppenhágaiak, így kimaradt a ziccer.

Bár a folytatásban is inkább az angol csapat akarata érvényesült a pályán, hősiesen védekeztek a Köbenhavn játékosai, így nagy meglepetésre nem dőlt el a párharc a rendes játékidőben. A hosszabbításban sem változott a játék képe, a Manchester azonban végre valahára megszerezte a vezetést - az idei szezonban megszokott módon, egy kis bírói segítséggel és könnyű síppal befújt tizenegyessel. Martial homorított jókorát Bjelland mellett, a francia játékvezető pedig habozás nélkül a büntetőpontra mutatott. Bruno Fernandes belőtte, a találat pedig kissé megfogta a dánokat, de nem Johnssont, a kapus ugyanis két födöntúli bravúrt bemutatva továbbra is meccsben tartotta csapatát.

Bár Stale Solbakken alakulata mindent megtett az egyenlítésért, végül nem jött össze, így ha vért izzadva is, de a Manchester United jutott a legjobb négy közé.

A játéknap másik meccsén az Inter a Bayern Leverkusennel találkozott. Antonio Conte együttese hamar dülőre akarta vinni a dolgokat, hiszen a 21. percben már 2-0-ra vezetett, Barella és Lukaku voltak a gólszerzők. A németek azonban nem adták fel, egy szép támadás végén a Chelsea által ostromolt Kai Havertz hozta vissza a reményeket. A milánói alakulat azonban a folytatásban is veszélyesebben játszott, az első és a második félidőben is voltak helyzetei - sőt, két 11-est is kapott, ám a videóbíró mindkettőt elvette, jogosan. A továbbjutás azonban nem igazán forgott veszélyben, így a kék-feketék vannak ott az elődöntőben, ahol a kedd esti, Basel-Sahtar Donyeck párharc győztesével találkoznak.