Vágólapra másolva!
Elhalasztják a Celtic Glasgow és az Aberdeen labdarúgócsapatainak következő két-két skót bajnoki mérkőzését, mivel játékosaik nem tartották be a koronavírus miatti karanténra vonatkozó szabályokat.

A helyi szövetség kedden azok után hozta meg döntését, hogy korábban a nap folyamán a skót kormány arra figyelmeztetett, a fegyelmezetlenségek miatt a bajnokságot is felfüggeszthetik.

Elhalasztják a Celtic és az Aberdeen következő két-két skót bajnoki mérkőzését Forrás: DPPI via AFP/ Stuart Wallace

Előbb az Aberdeen nyolc tagja rúgott fel minden szabályt, amikor ellátogattak egy szórakozóhelyre, ahol közülük ketten megfertőződtek a koronavírussal. Ezt követően a bajnoki címvédő Celtic belga védője, Boli Bolingoli pályára lépett a Kilmarnock elleni vasárnapi összecsapáson, holott nemrég tért vissza Spanyolországból, és kötelező karanténba kellett volna vonulnia.

Az eset után a Celtic nyilvánosan kért bocsánatot futballistája miatt, akinek tettét "hülyeségnek" nevezte.

A skót bajnok nemzetközi szereplését ez a döntés nem érinti. A Celtic a Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójában az izlandi KR Reykjavíkot fogadja jövő kedden. Amennyiben továbbjut, a Ferencváros-Djurgarden meccs győztesével csap majd össze a második körben.