Társoldalunk:

Gareth Bale akkor sem megy el Madridból, ha a következő két évben egy percet sem játszik

2020.08.12. 18:09

Gareth Bale semmilyen körülmények között nem hajlandó távozni a Real Madridtól. A walesi válogatott szélső akár azt is vállalja, hogy a következő két évben nem játszik tétmeccset.

A Mirror című brit bulvárlap információi szerint a mellőzött sztár  nemet mondott a klub újabb, a távozását lehetővé tevő ajánlatára. Mint írják, Bale tisztában van vele, hogy Zinedine Zidane vezetőedző nem számol vele – a csapat utolsó hét mérkőzésén végig a kispadon ült, és mindössze 12 alkalommal volt kezdő a 38 La Liga-mérkőzésen – de ő így is jól érzi magát a spanyol fővárosban, aminek két oka van: egyrészt a Madrid környékén lévő remek golfpályák sokasága, másrészt pedig a heti 600 ezer fontos fizetése. Emiatt is ragaszkodik hozzá, hogy kitölti 2022 június 30-ig érvényes szerződését, akár olyan áron is, hogy addig nem lép pályára klubjában tétmérkőzésen. 

Gareth Bale már nagyon otthon érzi magát a Real Madrid kispadjánForrás: AFP/Pierre-Philippe Marcou

Ez utóbbitól vele együtt szívesen megszabadulna a Real, azonban nagyon nehéz olyan csapatot találni, amelyik akárcsak ennek az összegnek a felét is hajlandó lenne, vagy ki tudná fizetni – feltéve, hogy a 2013-ban őt rekordáron, 100 millió euróért szerződtető Florentino Pérez hajlandó lenne egy ilyen megoldásra.

Bale-t pedig szemmel láthatóan nem zavarja a jelenlegi helyzet, sőt, mintha kifejezetten jól érezné magát, és egyáltalán nem tesz erőfeszítéseket, hogy normalizálja a helyzetét. Az Alavés elleni bajnokin alvást imitált a kispadon, a Granada ellen wc-papír gurigából csinált "távcsövet", azzal szórakozott, a Manchester City elleni Bajnonok Ligája-nyolcaddöntő előtt pedig közölte, hogy miután nyilvánvaló, hogy nem fog pályára lépni, inkább nem utazna el, és nem is utazott.

Bale-nek egyetlen kiútja lehet ebből a helyzetből, mégpedig az, ha Zidane-t elküldik a kispadról, és jön egy olyan utód, akivel jobban szót ért, és, aki hajlandó játszatni. Erre azonban jelenleg vajmi kevés az esély.