Társoldalunk:

Koronavírusos négy Fradi-vízilabdázó

2020.08.12. 15:34

A Magyar Nemzet értesülései szerint az FTC-Telekom négy játékosának lett pozitív a koronavírustesztje, a Magyar Vízilabda Szövetség felfüggeszti a Magyar Kupa küzdelmeit.

A lap értesüléseit kora délután közleményben is megerősítette a bajnokcsapat. A Ferencvárosi Torna Club hivatalosan tájékoztatta a Magyar Vízilabda Szövetséget, hogy a BENU Magyar Kupában érintett csapatuknál a szerda reggeli koronavírus-tesztelés során négy játékos pozitív Covid-19 mintát produkált, írja a Waterpolo.hu, a szövetség hivatalos oldala.

"A hír jelentőségét mérlegelve azt a fájdalmas, de véleményünk szerint egyetlen helyes döntést hoztuk, hogy a BENU Férfi Magyar Kupa mérkőzéseinek további lebonyolítását elhalasztjuk" – írják a továbbiakban.

Mint arra az MNO cikke felhívja a figyelmet, "a fertőzés kihathat az egész magyar sportra, nem tudni, kikkel érintkeztek a szóban forgó játékosok az elmúlt napokban. Ami biztos: a közelmúltban a Miskolccal és az Egerrel is játszottak Magyar Kupa-meccset, tehát elvileg az ellenfeleik is megfertőződhettek."

Jelenleg a torna zárószakasza zajlott a Margitszigeten: a szerdai programból már csak a két elődöntő, a Ferencváros-Vasas és az OSC-Szolnok párharc volt hátra. A megvásárolt jegyek várhatóan a későbbi eseményre beválthatók lesznek, igény esetén pedig visszaválthatók, szól a szövetség tájékoztatása.

A margitszigeti uszoda bezárása miatt elmarad az a bemutató strandvízilabda-torna is, amelyen négy csapat, köztük az olimpiai bajnok legendákkal felálló Millennium Masters is medencébe ugrott volna.