Egy korosztályos Európa-bajnokságot elhalasztott, egy másikat törölt az UEFA

Horizontal
A photo taken on April 6, 2016 shows the logo of European football body UEFA at the UEFA headquarters in Nyon. Swiss police raided the headquarters of European football body UEFA on April 6 following the latest revelations of a web of Panama-based offshore financial dealings by the rich and famous. The raid came after the so-called Panama Papers revealed that newly elected FIFA president Gianni Infantino signed TV rights contracts for the Champions League with a company headed by two defendants later caught up in the corruption scandal that engulfed football's world body. / AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI
Vágólapra másolva!
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) csütörtökön elhalasztotta az U19-es korosztály férfi Európa-bajnokságát, míg az U17-es női kontinensbajnokságot törölte.

A döntésről az UEFA közölte: a járványhelyzet nem várt logisztikai, egészségügyi és gazdasági nehézségeket jelent a rendező országok szövetségeinek, amelyeket mindenképpen csökkenteni akartak. Figyelembe vették továbbá a játékosok egészségének megóvását, valamint szerették volna minimalizálni a koronavírus-járvány terjedésének esélyét.

Hozzátették: eredetileg júliusban rendezték volna meg Észak-Írországban az U19-es férfi Eb-t, amelyet most két részre bontottak. A csoportkör találkozóit novemberben játsszák le, a továbbjutók viszont csak jövő márciusban térnek majd vissza a helyosztókra. A csoportok első két helyezettje az elődöntőbe jut, a harmadikokra pedig rájátszás vár, amelynek győztese - az elődöntős négyeshez hasonlóan - kijut a 2021-es, U20-as világbajnokságra, amelyet Indonéziában rendeznek.

Az U17-es női Eb-re eredetileg májusban, Svédországban került volna sor, de azt már március közepén októberre halasztották. A mostani döntés értelmében viszont egyáltalán nem rendezik meg a tornát.