Társoldalunk:

Megtörnek egy hagyományt a világ legrégebbi kupasorozatában

2020.08.13. 19:20

A 2020/2021-es idényben az angol labdarúgó FA Kupa minden fordulójában egyetlen mérkőzés dönt majd a továbbjutásról.

Az angol szövetség (FA) csütörtöki közlése szerint eltörlik az újrajátszást, ezzel könnyítve a csapatok sűrű versenynaptár okozta nehéz helyzetén.

A legrégebbi kupasorozat harmadik és negyedik fordulójában - amelyben már a Premier League szereplői is érintettek - tradicionálisan második mérkőzést rendeztek az első meccs vendégegyüttesének otthonában akkor, ha az első találkozó döntetlenre végződött.

Az idei FA-kupa-finált két góljával eldöntő (Arsenal–Chelsea 2-1) Pierre-Emerick Aubameyang lehel csókot a trófeáraForrás: AFP/Adam Davy

A csapatokat ennél biztosan érzékenyebben érinti, hogy a pénzdíjak összegét is csökkentik: az indulók között annyit osztanak szét, mint a 2017-18-as kiírásban – a győztes például az idei sorozat 3,6 milliója helyett "csak" 1,8 millió fontra számíthat.

További intézkedés, hogy a ligakupa elődöntőjében a megszokott oda-visszavágó helyett ugyancsak egy mérkőzésen dől el a továbbjutás.

A ligakupa jövő évi döntőjét február 28-án, míg az FA Kupa fináléját május 15-én rendezik a Wembley Stadionban. Ugyancsak végleges lett, hogy a Premier League szeptember 12-én szombaton rajtol, és 2021. május 23-án, vasárnap ér véget. A PL és a másodosztály (Championship) sorsolását augusztus 21-én ejtik meg.