Megtörnek egy hagyományt a világ legrégebbi kupasorozatában

Horizontal, Pierre-Emerick Aubameyang , Arsenal
Arsenal's Gabonese striker Pierre-Emerick Aubameyang kisses the winner's trophy as the team celebrates victory after the English FA Cup final football match between Arsenal and Chelsea at Wembley Stadium in London, on August 1, 2020. - Arsenal won the match 2-1. (Photo by Adam Davy / POOL / AFP) / NOT FOR MARKETING OR ADVERTISING USE / RESTRICTED TO EDITORIAL USE
Vágólapra másolva!
A 2020/2021-es idényben az angol labdarúgó FA Kupa minden fordulójában egyetlen mérkőzés dönt majd a továbbjutásról.

Az angol szövetség (FA) csütörtöki közlése szerint eltörlik az újrajátszást, ezzel könnyítve a csapatok sűrű versenynaptár okozta nehéz helyzetén.

A legrégebbi kupasorozat harmadik és negyedik fordulójában - amelyben már a Premier League szereplői is érintettek - tradicionálisan második mérkőzést rendeztek az első meccs vendégegyüttesének otthonában akkor, ha az első találkozó döntetlenre végződött.

Az idei FA-kupa-finált két góljával eldöntő (Arsenal–Chelsea 2-1) Pierre-Emerick Aubameyang lehel csókot a trófeára Forrás: AFP/Adam Davy

A csapatokat ennél biztosan érzékenyebben érinti, hogy a pénzdíjak összegét is csökkentik: az indulók között annyit osztanak szét, mint a 2017-18-as kiírásban – a győztes például az idei sorozat 3,6 milliója helyett "csak" 1,8 millió fontra számíthat.

További intézkedés, hogy a ligakupa elődöntőjében a megszokott oda-visszavágó helyett ugyancsak egy mérkőzésen dől el a továbbjutás.

A ligakupa jövő évi döntőjét február 28-án, míg az FA Kupa fináléját május 15-én rendezik a Wembley Stadionban. Ugyancsak végleges lett, hogy a Premier League szeptember 12-én szombaton rajtol, és 2021. május 23-án, vasárnap ér véget. A PL és a másodosztály (Championship) sorsolását augusztus 21-én ejtik meg.