Xavi idén nem lesz a Barcelona edzője

Horizontal BUST FOOTBALL HEADSHOT
Al Sadd's Spanish coach Xavi Hernandez watches the second leg of the AFC Champions League semi-finals football match between Qatar's Al Sadd and Saudi' Al Hilal in Riyadh on October 22, 2019. (Photo by Fayez Nureldine / AFP)
Vágólapra másolva!
Az FC Barcelona korábbi csapatkapitánya, Xavi kizárta annak lehetőségét, hogy rövid időn belül ő legyen a katalán futballcsapat vezetőedzője.

A klub korábbi középpályása szervezeti problémákat említett okként, amelyek miatt egyelőre marad a katari al-Szadd kispadján.

– mondta Xavi az Icon című magazinnak.

Xavi nem érzi úgy, hogy most jött volna el az ő ideje egykori klubjánál Forrás: AFP/Fayez Nureldine

A 40 éves szakember jelenleg azt tartja a legfontosabbnak, hogy sok tapasztalatot gyűjtsön, és fejlődjön új szerepkörében, de azt hozzátette, nagy megtiszteltetés lenne számára, ha egy napon a Barcelonát irányíthatná.

Lionel Messi megtartásáról a következőképpen vélekedett:

– szögezte le Xavi, és sürgette volt egyesületét, hogy adjon új szerződést az argentin csapatkapitánynak, akinek jelenlegi kontraktusa jövő nyáron jár le.

A spanyol válogatottal világ- és kétszeres Európa-bajnok Xavi a Barcelonában nevelkedett, és egészen 2015-ig nem hagyta el a katalánokat, akkor az al-Szaddhoz igazolt, amelynek visszavonulását követően azonnal a vezetőedzője lett. A Barcelonával nyolc bajnoki cím és három kupagyőzelem mellett négyszer nyert Bajnokok Ligáját.