Társoldalunk:

Megvan a Bayern elleni vereség első felelőse a Barcelonánál

2020.08.15. 16:50

Eric Abidal, az FC Barcelona sportigazgatója lehet a Bayern München elleni 8-2-es vereség első áldozata a katalán klubnál.

A pénteki történelmi vereség után minden nagyobb spanyol lap arról írt, hogy mélyre ható változásokra van szükség a Barcelonánál, úgy a keretben, mint a vezetőségben. A Football Espana című oldal szerint utóbbi körből már megvan a bukás első áldozata, méghozzá a sportigazgató, Eric Abidal személyében.

A klub korábbi játékosából lett sportvezető menesztése már hónapok óta témát szolgáltat a spanyol lapoknak, különösen azt követően, hogy az év elején összetűzésbe került a csapat legnagyobb sztárjával, Lionel Messivel a vezetőedző, Ernesto Valverde kirúgását illetően.

Quique Setién megszerzése sem tartozott Eric Abidal (jobbról) legjobb húzásai közéForrás: AFP/Lluis Gene

A szakmai stábhoz 2018-ban csatlakozó Abidal (a francia védőnek szívbetegsége miatt kellett idő előtt visszavonulnia) munkájával egyébként sem sokan elégedettek Barcelonában. Mint azt a Football Espana írja, a nagy fogásnak számító Antoine Griezmann és Frankie De Jong érkezéséről már az ő kinevezése előtt lezárultak a tárgyalások, Abidal mindössze Neto és Junior Firpo érkezését tudja felmutatni, miközben Neymar Párizsból történő visszacsábításában is csúfos kudarcot vallott.

A lap a Diario Sportra hivatkozva azt is írja, hogy Quique Setién vezetőedző hivatalosan hétfőig marad a csapatnál, az aznapra összehívott igazgatósági ülésen minden bizonnyal őt is ki fogják rúgni.