Társoldalunk:

Nevetséges Barcelonáról írnak a spanyol lapok a történelmi vereség után

2020.08.15. 16:08

Nem kímélte a spanyol sajtó a Barcelona labdarúgócsapatát, amely pénteken 8-2-re kikapott a Bayern Münchentől a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében.

Az értékelésekben közös volt, hogy komoly változtatásokat sürgettek a katalán klubnál.

"Történelmi megaláztatás" - áll az AS és a Sport címoldalán. Utóbbi lap kiemelte, hogy "egy nevetséges Barcelona a legnagyobb vereségét szenvedte el az európai színtéren, ezzel zárva le siralmas idényét, amelyben 12 éve először nem nyert trófeát".

74 éve nem verték meg így a Barcelonát, véget ért Messi uralkodása

Péntek este a német rekordbajnok Bayern München 8-2-es győzelemmel lemosta a pályáról az FC Barcelona csapatát a Bajnokok Ligája lisszaboni negyeddöntőjében, így 13 év után nem lesz spanyol csapat a legrangosabb európai kupasorozat elődöntőjében. A katalán együttes veresége egy korszak végét is jelentheti, ugyanis 14 év után először fordul elő, hogy Lionel Messi (és Cristiano Ronaldo) sincs ott a Bajnokok Ligája elődöntőjében.

A Mundo Deportivo "egy időszak szégyenteljes befejezéséről" írt, és Quique Setién vezetőedző azonnali menesztését sürgette, illetve azt, hogy Josep Maria Bartomeu klubelnök hívjon összes tisztújító közgyűlést.

Az AS elemzése szerint "a Bayern elleni katasztrófa egy válság kezdete, amelynek messze mutató következményei lesznek a klub minden szintjén".

A Marca címoldalán az áll: "Szégyen". A lap úgy fogalmaz: Setién, akit azért szerződtettek januárban, hogy visszahozza a Barcelonára jellemző játékstílust, "másfél lábbal már kapun kívül van".

A Sport szerint a tréner egy napig sem maradhat, és az AS is úgy véli, a tréner napjai meg vannak számlálva.