Kevin De Bruyne lett a Premier League legjobb játékosa

Kevin De Bruyne Manchester City
Manchester City's Belgian midfielder Kevin De Bruyne controls the ball during the English Premier League football match between Manchester City and Liverpool at the Etihad Stadium in Manchester, north west England, on July 2, 2020. (Photo by PETER POWELL / POOL / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Kevin De Bruynét, a Manchester City belga labdarúgóját választották az előző szezon legjobb játékosának az angol élvonalban.

A 29 éves De Bruyne a legutóbbi idényben 13 gólt szerzett és húsz gólpasszt adott a Premier League-ben, utóbbival beállította Thierry Henry 2002/03-as rekordját.

Csapata, a Manchester City a második helyen végzett, 18 ponttal lemaradva a bajnok Liverpool mögött, és mivel a Bajnokok Ligájától szombaton a negyeddöntőben elbúcsúzott, az előző szezonban csak a Ligakupát tudta megnyerni.

Kevin De Bruyne lett a szezon legjobbja a Premier League-ben Forrás: AFP/Peter Powell

Vincent Kompany és Eden Hazard után De Bruyne a harmadik belga győztes a díj 1994 óta íródó történetében, Kompanyt követően pedig a második Manchester City-futballista, aki megkapta ezt az elismerést.

A Liverpool védőjét, Trent Alexander-Arnoldot pénteken a szezon legjobb fiatal játékosának, a Liverpoolt irányító Jürgen Kloppot szombaton a legjobb edzőnek választották. Az idény legszebb gólját Szon Hungmin, a Tottenham Hotspur dél-koreai labdarúgója szerezte. Az elismerésekről döntő testületben a hagyományoknak megfelelően helyet kaptak a szövetség, a liga, a média és a szurkolók képviselői is.

A szigetországi Futballszakírók Szövetsége (FWA) júliusban Jordan Hendersont, az FC Liverpool csapatkapitányát választotta az angol bajnokság legjobbjává.