Megvan Ronald Koeman ideiglenes utódja a holland válogatott élén

Soccer Laenderspiel / Germany - Netherlands 2: 2. Nations League Sports Sports jersey Dutch national team cropped individual database Holland ATeam international NATIONALELF Soccer PLAYER German Cut Out National Dress Footballer SP MATCH National Match Ge
coach Ronald KOEMAN (NED) and co-coach Dwight LODEWEGES l. (NED), clapping, clapping, Football Laenderspiel, Nations League, Germany (GER) - Netherlands (NED) 2: 2, on 19/11/2018 in Gelsenkirchen / Germany. | usage worldwide
Vágólapra másolva!
Ideiglenesen az eddigi másodedző Dwight Lodeweges veszi át a szövetségi kapitányi feladatokat a holland labdarúgó-válogatottnál, miután Ronald Koeman az FC Barcelona vezetőedzője lett.

A holland sportági szövetség szerdán közölte, hogy amíg nem találják meg Koeman utódját, addig a 62 éves szakember irányítja a nemzeti együttest. Koeman 2018 februárja óta vezette a válogatottat, és kijuttatta a csapatot a 2020-as Európa-bajnokságra, melyet a koronavírus-járvány miatt jövő évre halasztottak.

A holland válogatott szeptember 4-én Lengyelország, 7-én pedig Olaszország nemzeti együttesével játszik Amszterdamban a Nemzetek Ligájában.

Koeman szerződtetését szintén szerdán jelentette be a Barcelona, miután a holland és a spanyol sajtó már hétfőn arról írt, hogy az 57 éves tréner lesz Enrique Sétien utódja.

"Megtiszteltetés volt holland szövetségi kapitányként dolgozni, és büszkén tekintek vissza arra, amit ebben az időszakban a csapattal közösen elértünk. Meg vagyok győződve arról, hogy a válogatott előtt fényes jövő áll" – mondta Koeman.