Az UEFA fontolgatja az egymeccses kieséses rendszer megtartását

Lyon, Bayern München, Bajnokok Ligája, elődöntő
Bayern Munich's Polish forward Robert Lewandowski (L) fights for the ball with Lyon's Brazilian defender Marcal (C) during the UEFA Champions League semi-final football match between Lyon and Bayern Munich at the Jose Alvalade stadium in Lisbon on August 19, 2020. (Photo by FRANCK FIFE / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fontolgatja, hogy a jövőben a Bajnokok Ligájában és az Európa-ligában is megtartja a kieséses rendszerben a koronavírus-járvány miatt idén kényszermegoldásként alkalmazott egymeccses párharcokat.

"Be kell vallanom, az egymeccses rendszer számomra sokkal izgalmasabb, mint a korábban alkalmazott kétmeccses párharcoké" - fogalmazott az UEFA első embere a BL vasárnap esti döntője előtt, amelyet a Paris Saint-Germain és a Bayern München vív Lisszabonban. Hozzáfűzte, széleskörű konzultáció előzi majd meg a változtatási javaslattételt. "Ez az egyik érdekes hozadéka a pandémiának. Egy ilyen rendszert kellett terveznünk és játszanunk, és a végén kiderül, hogy egy rendkívül érdekes lebonyolítást láthatunk."

Az UEFA fontolgatja az egymeccses kieséses rendszer megtartását Forrás: AFP/Franck Fife

Aleksander Ceferin szerint nehéz helyet találni egy nyolcas tornának a versenynaptárban, mert a játékosok az év 365 napjának majd mindegyikén futballoznak.

"Egy meccsen bármelyik csapat le tudja győzni bármelyik riválisát, akár a Bajnokok Ligájában, akár az Európa-ligában" - mondta a sportvezető megemlítve, hogy a lehetőséget a későbbiekben komolyan meg kell fontolniuk, és erről szeptember-október táján kezdhetnek tárgyalni.

Ceferin beszélt arról is, hogy a kevesebb mérkőzés nem feltétlenül jelent bevételkiesést az UEFA számára, amennyiben a magas minőségű találkozókat megfelelően beharangozzák.