Vágólapra másolva!
A magyar másodosztályú labdarúgó-bajnokság (NB II) 5. fordulójának nyitó mérkőzésén a Vasas hazai pályán 2-2-s dönteltent játszott a Szombathelyi Haladás ellen úgy, hogy az utolsó tíz perchez érkezve még kétgólos volt a vendég együttes előnye. 

A Vasasban nem lehetett ott ezúttal Feczesin Róbert, a rutinos támadó kisebb sérüléssel bajlódik, ennek ellenére a hazai együttes volt a meccs esélyese. Ennek ellenére a Haladás szerezte meg a vezetést,

a 20. percben Kiss szöglete után Mocsi hét méterről a kapu bal oldalába csúsztatott a rövidről.

Az első félidő utolsó perceiben pedig örülhetett a fővárosi csapat, hogy csak egygólos volt a hátránya 45 percet követően, ugyanis a hajrában Medgyes kétszer is betalálhatott volna, a második helyzete előtt Szalay került ziccerbe, de egy csel miatt nem tudott lőni, csak kiszolgálni a csapattársát. Ám gól végül egyikből sem lett, így a Haladás előnnyel mehetett a pihenőre.

A Vasas pontot mentett a Haladás ellen Forrás: M4 Sport

A második félidő elején sem tudott ritmust váltani a Vasas, továbbra is a Haladás játszott jobban. Ennek pedig az 56. percben lett meg az eredménye, amikor a vendég csapat szöglete után

Csilus 17 méterről lőtt, a megpattanó labda pedig Jova mellett a jobb alsóban kötött ki.

A Vasas nem adta fel kétgólos hátrányban sem, ment előre becsülettel, így nem volt meglepő, hogy a 81. percben szépíteni tudott:

Szatmári 16 méterről lőtt, de Verpecz védeni tudott, a kipttanóra azonban Silye érkezett, aki hét méterről már nem hibázott.

A hazai együttes pedig érezte, hogy még lehet keresnivalója a meccsen, így tovább folytatta a rohamokat. A 85. percben pedigössze is jött az egyenlítés, igaz ehhez nagy kapushiba is kellett.

Hinora távoli lövése után Verpecz megpróbálta megfogni a labdát, de a labda átcsúszott a kezei között.

A hátralévő időben is adódtak még mindkét oldalon jó helyzetek, de újabb gól már nem esett, így a Vasas legalább az egyik pontot otthon tartotta.

Megszerezte első győzelmét a labdarúgó NB II-ben aDEAC: a debreceni együttes a vasárnapi ötödik fordulóban hazai pályán 1-0-ra nyert a Nyíregyháza ellen. A három pontot jelentő találatot Nagy Krisztián szerezte a 85. percben.

Merkantil Bank Liga, 5. forduló
Vasas-Szombathelyi Haladás 2-2 (0-1)
Gólszerzők: Silye (81.), Hinora (85.), ill. Mocsi (20.), Csilus (57.)

További eredmények:
FC Ajka-Szentlőrinc 4-0 (2-0)
Gyirmót FC Győr-Debreceni VSC 1-0 (1-0)
Pécsi MFC-Békéscsaba 1912 Előre 0-0
Kaposvári Rákóczi FC-Aqvital FC Csákvár 2-2 (2-1)
Szeged-Csanád Grosics Akadémia - Budaörs 0-2 (0-1)
Szolnoki MÁV FC-BFC Siófok 3-1 (1-1)
DEAC-Nyíregyháza Spartacus FC 1-0 (0-0)
Soroksár SC-Kolorcity Kazincbarcika SC 0-2 (0-1)
Dorogi FC-WKW ETO FC Győr 2-0 (1-0)

Az NB II állása Forrás: eredmenyek.com