Az UEFA elnöke szerint a mostani futball is jobb a semminél

UEFA logo, Alexander Ceferin
UEFA president Aleksander Ceferin walks past a sign with the UEFA logo after attending a press conference following a meeting of the executive committee at the UEFA headquarters, in Nyon, Switzerland on December 4, 2019. (Photo by Fabrice COFFRINI / AFP)
Vágólapra másolva!
Aleksander Ceferin, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke szerint a legnagyobb problémát a koronavírus-járvány miatti kiszámíthatatlanság jelenti.

Az idén nyárra tervezett, de egy évvel elhalasztott Európa-bajnokságról az elnök hétfőn elmondta: egyelőre tartják magukat a tervekhez, miszerint 12 országban rendezik a mérkőzéseket, és biztos benne, hogy ez kivitelezhető lesz. Ugyanakkor emlékeztetett, februárban még nem tudták, hogy idén nem kerülhet sor a kontinenstornára.
"Készek vagyunk bármilyen helyzethez alkalmazkodni" - közölte Ceferin, aki szerint a torna elhalasztása eddig 100 millió euróba került az UEFA-nak.

- vélekedett.
Az elnök szerint az a legfontosabb, hogy Európa 55 válogatottja két héten belül elkezdhesse a Nemzetek Ligája küzdelemsorozatot, aztán októberben kezdődjön a Bajnokok Ligája és az Európa-liga csoportköre is.

Aleksander Ceferin szerint Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

"Egy ország ma a zöld listán van, holnap viszont a vörösre kerülhet. A labdarúgásban is jó néhány pozitív koronavírusos eset van. A helyzet nagyon nehéz, mert soha nem tudhatjuk, mi történik holnap" - magyarázta a szlovén sportvezető.
Ceferin reméli, hogy a szurkolók októberig visszatérhetnek a lelátókra a nemzetközi kupameccseken is.
"Szomorú egy olyan stadion látványa, ahol az edzők kiabálását is hallani lehet. Ez nem ugyanaz a futball, de jobb, mint a semmi. Remélem, októberben már lesznek nézők. Azt hiszem, el kell kezdenünk ismét beengedni őket, ha a vírushelyzet nem lesz rosszabb" - szögezte le Ceferin.