Vágólapra másolva!
Az UEFA Végrehajtó Bizottsága kedden úgy döntött a szeptember 24-i, budapesti Szuperkupa-meccsen újra lehetnek nézők a stadionban.

Az UEFA a koronavírus-járvány miatt szabályozások bevezetése óta először engedi, hogy az általa rendezett meccsen legyenek nézők a stadionban. A Puskás Ferenc Stadionba tesztjelleggel engednek be majd nézőket, a kapacitás 30 százalékát töltik majd fel nézőkkel.

A szeptember 24-i meccsen a Bajnokok Ligája-győztes Bayern München az Európa-liga győztesével, a Sevillával játszik majd.

Nézők is lehetnek a Puskás Arénában az európai Szuperkupa-meccsen Fotó: Polyák Attila - Origo

Az UEFA égisze alá tartozó rendezvényeken egyelőre zárt kapus meccsek vannak előírva, a nemzetközi meccseken és a Nemzetek Ligájában is. A budapesti meccse egy tesztnek is felfogható, egyelőre csak erre az egy meccsre vonatkozik a rendelet feloldása.

"Fontos volt, hogy ebben a nehéz helyzetben is megmutassuk, hogy a labdarúgás, akár nézők nélkül is, de folytatódhat. A szurkolók nélkül veszített az élvezeti értékéből, reméljük, hogy a budapesti meccs egy jó felvezetés lehet és hamarosan visszatérhetnek a nézők a lelátókra. Szorosan együttműködünk a magyar szövetséggel és a kormányzattal, hogy biztosítani tudjuk az egészségügyi előírásokat, és azt, hogy mindenki bizotnségban legyen, aki kilátogat a mérkőzésre" - idézte az UEFA a testület szlovén elnökét, Aleksander Ceferint.