Gulácsi ismét bekerült a legjobb három kapus közé a Bundesligában

Gulácsi Péter
RB goalwart, goalhuter, goalkeeper, Péter Gulácsi, Peter Gulacsi, whole figure, whole body, body, gesture, gesture, individual action, sport: football: 1. Bundesliga: season 19/20: 01.06.2020 29. matchday: 1.FC Cologne, COLOGNE - RB Leipzig | usage worldwide
Vágólapra másolva!
Gulácsi Péter, a magyar labdarúgó-válogatott és az RB Leipzig kapusa a második helyen végzett a Kicker szaklap által felállított ranglistán a Bundesliga 2019/2020-as idényének második felében.

A weboldal most tette közzé az egyes posztokra vonatkozóan a legjobbak névsorát, miután a koronavírus-járvány miatt kitolódott a szezon, amely a múlt vasárnapi Bajnokok Ligája-döntővel ért véget.
A kapusok között - nem meglepő módon - a Bayern Münchennel triplázó, a bajnokság mellett a Német Kupát és a BL-trófeát is elhódító válogatott hálóőr, Manuel Neuer zárt az élen.

Gulácsi mögött Yann Sommer, a Borussia Mönchengladbach svájci kapusa lett a harmadik, őt sorrendben Lukas Hradecky (Bayer Leverkusen), Roman Bürki (Borussia Dortmund), valamint Koen Casteels (VfL Wolfsburg) követi a listán.

Gulácsi Pétert továbbra is elismeri a német szaksajtó Forrás: Picture-Alliance via AFP/Verwendung weltweit/Sebastian El Saqqa

A Kicker az összeállításban kiemelte, hogy Neuer mögött a második és a kilencedik hely között csak külföldi kapusok szerepelnek.
Gulácsi az RB Leipziggel harmadik lett a Bundesligában, a Bajnokok Ligájában pedig - a klub történetének eddigi legnagyobb nemzetközi sikerét aratva - az elődöntőig jutott, ahol a Paris Saint-Germainnel szemben maradt alul.
Tavaly májusban Gulácsi volt az egész szezon legjobb játékosa a Kickernél.