Vágólapra másolva!
Mindössze négy hete nyerte meg az Arsenal az FA-kupát és alig öt hete emelhette a magasba a bajnoki trófeát a Liverpool, máris kezdődik az angol fociszezon: szombaton rendezik a bajnok és a kupagyőztes összecsapását, a szuperkupát (Community Shield) Angliában.

A találkozó egyik résztvevőjének, az FA Kupában diadalmaskodó Arsenalnak különösen rövidre sikerült a nyári szünet, amely számukra ott ér véget, ahol elkezdődött, a nézők nélküli londoni Wembley Stadionban. A szuperkupa másik résztvevője, a Liverpool tavaly 11-esekkel elvesztette ugyan a Community Shieldet a Manchester Cityvel szemben, de később a klubvilágbajnokság, majd a Premier League megnyerésével vigasztalódhatott, a Liverpool 30 év után nyert újra angol bajnoki címet.

30 év után nyert bajnoki címet a Liverpool Forrás: AFP/Laurence Griffiths

Jürgen Klopp szerint életük legintenzívebb szakasza vár a játékosokra és a szakemberekre a rövid szünet után. Egy kis pihenő és pár edzőmeccs után a csapatok aligha lesznek még csúcsformában, az sem csoda, hogy a Liverpool sérült kapitánya is arról beszélt, hogy csak most kezd túllépni azon, hogy csapata megnyerte a bajnoki címet. A játékos ugyanakkor azt ígéri a szurkolóknak, hogy nem állnak le, annyi trófeát akarnak nyerni, amennyit csak lehet.

„Meg lennék lepve, ha ezen a meccsen játszanánk a legjobban a szezonban, de készen kell állnunk a küzdelemre, mert az ellenfelünk sincs könnyebb helyzetben" – mondta Klopp, akinek a szuperkupa után lesz két hete felkészülni a bajnoki rajtra, az újonc Leeds United ellen, ugyanis rögtön egy vlogatott szünet következik majd.

Jürgen Klopp csapata a Leeds ellen kezdi majd a bajnokságot Forrás: AFP/Daniel Leal-Olivas

A bajnoki címvédő Liverpool kerete nem sokat változott, érkezett egy görög balhátvéd Kostas Tsimikas személyében, a fiatal Rhian Brewster gólokat lőtt a felkészülési meccseken, akár mindketten kezdhetnek majd.

A Premier League szempontjából amúgy nincs sok jelentősége a Community Shieldnek. Az elmúlt 28 győztesből csak nyolc nyerte meg a bajnoki címet is.

Az Arsenal és a Liverpool negyedik alkalommal találkozik a szuperkupa döntőjében, az első két alkalommal a Liverpool nyert, legutóbb, 2002-ben az Arsenal.

Arteta játékosként már nyert szuperkupát az Arsenallal Forrás: AFP/GLYN KIRK/Glyn Kirk

„Készen állunk. Nincs más választásunk" - mondta az Arsenal vezetőedzője, Mikel Arteta, hozzátéve ugyanakkor, hogy a meccs időpontja nem ideális. Az Arsenal hamarosan bejelentheti a védő, Gabriel Magalhaes érkezését a Lille-től, és a hírek szerint a csapat legnagyobb értékével, Pierre-Emerick Aubameyanggal is sikerült megállapodni a szerződéshosszabbításról.

A szombati szuperkupa-mérkőzés 17.30 órakor kezdődik. A Premier League új idénye szeptember 12-én rajtol majd.