A Juventus argentin sztárja David Beckham csapatával tárgyal

fbl Horizontal
Juventus’ Argentinian forward Gonzalo Higuain kisses the Champion's trophy at the end of the Italian Serie A football match Juventus vs Roma on August 1, 20 20 at the Allianz stadium in Turin. (Photo by Isabella BONOTTO / AFP)
Vágólapra másolva!
A FIFA szakírója szerint David Beckhamnek az észak-amerikai profi ligában szereplő csapatával, az Inter Miami FC-vel folytat előre haladott tárgyalásokat Gonzalo Higuaín, a Juventus és az argentin válogatott csatára.

Bár a Miamit, amelyiknek még van egy helye, hogy igazoljon egy ún. designated playert, azaz olyan játékost, akinek a fizetését többé-kevésbé szabadon alakíthatják, azaz a liga által megszabott összegek fölé mehetnek, már több ilyen játékossal is hírbe hozták (pl. James Rodríguezzel), Higuaínnak pedig Európából is vannak ajánlatai, a megegyezés mindkét fél számára üdvös lehetne.

Az Inter Miami kapna egy világklasszis csatárt, míg Higuín valamivel közelebb lehetne Argentínához, továbbra is profi szinten játszhatna, és nem mellékesen, szinte latin-amerikai környezetben.

Az MLS hivatalos oldalán megjelent cikk kiemeli, hogy a 32 éves csatár több európai sztárcsapatban is remekelt. A Real Madriban 190 bajnokin 107 gólt szerzett, majd a Serie A-ban előbb a Napoli színeiben lőtt 71 gólt 2013 és 2016 között, ezt követően pedig a Juventus mezében rúgott a mai napig 48 gólt a bajnokságban, de az AC Milanban és az angol Chelsea-ben is megfordult. Az argentin válogatottban pedig 75 mérkőzésen eddig 31 gólt szerzett.

Nem köztudott, de családi kötelék is fűzi az MLS-hez: bátyját, Federicót a liga történetének egyik legjobb irányítójaként tartják számon, aki 2012-19 között a Columbus Crew játékosa volt, jelenleg pedig a D.C. Unitedet erősíti.