Messi távozása után egy edző lehet a La Liga legjobban kereső sztárja

Horizontal
(FILES) In this file photo taken on November 24, 2018 Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi reacts during the Spanish league football match between Club Atletico de Madrid and FC Barcelona at the Wanda Metropolitano stadium in Madrid. - Six-time Ballon d'Or winner Lionel Messi told Barcelona he wants to leave -- on a free transfer -- in a "bombshell" fax yesterday that is expected to spark a legal battle over a buy-out clause worth hundreds of millions of dollars. (Photo by JAVIER SORIANO / AFP)
Vágólapra másolva!
Ha Lionel Messi valóban távozik az FC Barcelonától, akkor a következő szezonban az Atlético Madrid edzője, Diego Simeone lehet a spanyol futball legjobban kereső munkavállalója.

A hatszoros aranylabdás Messi a múlt héten hivatalosan is jelezte távozási szándékát a katalán klub vezetőinek. Bár, most úgy néz ki, hogy ez nem lesz olyan egyszerű, ahogy azt ő elképzelte, ha mégis megtörténik, akkor jelentősen átrendeződik a La Liga legjobban keresőinek listája. Egészen pontosan az első hely cserél gazdát.

A spanyol As sportlap cikke szerint jelenleg toronymagasan Messi keres a legjobban a spanyol futballban: a Barca sztárja évi 50 millió eurót kap a klubjától. Az ő helyét veheti át az Atlético Madrid edzője, Diego Simeone, aki a következő szezonban a maga 24 millió eurós éves fizetésével ülhet fel a képzeletbeli trónra.

Diego Simeone nem azt mutatja, hogy mennyit keres havonta Forrás: AFP/Lluis Gene

Simeone ezzel jelenleg a világ legjobban fizetett edzője, akinél eddig egyedül José Mourinho keresett többet, akinek a Manchester Unitednél egykor évi 25 millió eurót utalt át – míg ki nem rúgták.

A La Ligában Simeone mögött egy másik edző, a Real Madridot évi 21 millió euróért irányító Zinedine Zidane következik a keresti rangsorban, míg utánuk jönnek a legjobban fizetett focisták: a Barcelona két sztárja, Luis Suárez és Antoine Griezmann netto 20-20, míg a Real Madridban kispadozó, vagy éppen golfozó Gareth Bale és csapattársa, Eden Hazard 17-17 millió eurót kap a számlájára.