Ha legyőzi a Dinamót, a Fradi norvég vagy azeri ellenféllel harcolhat a BL-ért

Budapest, 2020. május 27. Botka Endre, Skvarka Michal, Wergiton Do Rosario, Kharatin Ihor, Sihnevich Mikalai, Vécsei Bálint és Lovrencsics Gergő (b-j), a ferencváros játékosai a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójában játszott Újpest FC-Ferencvárosi TC zártkapus mérkőzés végén a budapesti Szusza Ferenc Stadionban 2020. május 27-én. A koronavírus-járvány miatt nézők, szurkolók részvétele nélkül játszották a mérkőzést. A Ferencváros 1-0-ra győzött. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Ha a Ferencváros a Bajnokok Ligája (BL) selejtezőjének harmadik körében hazai pályán legyőzi a Dinamo Zagrebet szeptember közepén zárt kapuk mögött, akkor a playoff során a főtáblára kerülésért vagy az azeri Qarabağ vagy a norvég Molde ellen játszhat. Akkor már visszavágó is lesz.

A playoff párosítások sorsolásánál a Ferencváros – Dinamo Zagreb győztese a kiemelt ágról várhatta a sorsolást, így a zöld-fehér csapat mindenképpen elkerülte a Salzburgot (osztrák), az Olympiakoszt (görög) és a Slavia Prahat (cseh).

A rájátszás során már nem egy, hanem két mérkőzés dönt a továbbjutás sorsáról. A sorsolás szabályai szerint az a csapat kezd otthon, amelyiknek előbb húzták ki a nevét.

Ha az FTC továbbjut a harmadik körben a Dinamo ellen, akkor az első meccsen vagy Azerbajdzsánban vagy Norvégiában harcolhat a BL-főtáblára jutásért.

A párharc első felvonása szeptember 22-23 során lesz, míg a visszavágókat egy héttel később, szeptember 29-30-án rendezik majd. Összességében döntetlen állás esetén a második meccsen a rendes játékidőt követően 2x15 perc hosszabbítás jöhet majd, és ha szükséges, tizenegyes párbaj dönthet a továbbjutásról.

Ha ott lesz az utolsó körben, de nem jut a BL-főtáblára a Fradi, akkor az Európa-liga csoportkörébe kerül.

A további párosítások így alakultak a bajnoki ágon (amelyik csapat elől szerepel, az kezd majd otthon):

Slavia Praha (cseh) - Young Boys (svájci) vagy Midtjylland (dán)
Maccabi Tel-Aviv (izraeli) vagy Dinamo Brest (fehérorosz) - Salzburg (osztrák)
Olympiakosz (görög) - Crvena zvezda (szerb) vagy Omonia (ciprusi)
Qarabağ (azeri) vagy Molde (norvég) - Ferencvárosi TC - Dinamo Zagreb (horvát)

A nem bajnoki ágon így alakultak a párok:

FK Krasznodar (orosz) - PAOK (görög) vagy Benfica (portugál)
KAA Gent (belga) vagy Rapid Wien (osztrák) - Dinamo Kijev (ukrán) vagy AZ (holland)