A Barcelona sztárja megegyezett a Juventusszal

fbl Horizontal
Barcelona's Uruguayan forward Luis Suarez warms up ahead of the Spanish Super Cup semi final between Barcelona and Atletico Madrid on January 9, 2020, at the King Abdullah Sport City in the Saudi Arabian port city of Jeddah. - The winner will face Real Madrid in the final on January 12. (Photo by FAYEZ NURELDINE / AFP)
Vágólapra másolva!
Az FC Barcelona uruguayi válogatott támadója, Luis Suárez megegyezett az olasz bajnok Juventusszal. 

A spanyol újságíró, az átigazolások terén mindig jól értesült Guillem Balague információi szerint a 34 éves csatár vagy ingyen, vagy jelképes összegért kerülhet Torinóba, ahol a szinte biztosan távozó Gonzalo Higuaín helyett ő lehet majd Cristiano Ronaldo társa a Juventus támadósorában.

Suáreznek még egy évig érvényes a szerződése, ami szerint, ha a Barcelona mérkőzéseinek 60 százalékán pályára lép, akkor automatikusan egy évvel meghosszabbodna a megegyezés.

A játékos jelenleg a La Liga legjobban kereső játékosa, évi nettó 20 millió euróval, várhatóan ugyanezt az összeget az olasz bajnoktól is megkapja. A torinói aláírást már csak egyetlen dolog nehezíti: Suáreznek állampolgári vizsgát kell tennie, hogy olasz útlevelet kaphasson. Az eljárás azért ilyen egyszerű, mert a feleségének, Sofia Balbinak már megvan a szükséges papírja, a csatár ennek köszönhetően kapott munkavállalási engedélyt Spanyolországban.

Suárez 2014-ben 80 millió euróért került a Liverpool csapatától Barcelonába, ahol 283 meccsen 198 gólt lőve a klub történetének harmadik legeredményesebb játékosa lett Lionel Messi (634) és César (232) mögött.

Suárez négyszeres bajnok és kupagyőztes, valamint egyszeres Bajnokok Ligája-győztes lett a Barcával, amelyikkel a 2014-15-ös szezonban triplázni tudott.