Társoldalunk:

Második meccsén is nyert a Puskás Akadémia, így vezeti a bajnokságot - videó

2020.09.04. 21:50

Az OTP Bank Ligában ezen a hétvégén mindössze egy mérkőzést rendeztek a válogatottak Nemzetek Ligája kötelezettsége miatt. Ez a találkozó az ebben a szezonban eddig egy meccsen pályára lépő Puskás Akadémia és a két összecsapáson játszott Kisvárda között zajlott az utóbbi stadionjában.

Az NB I második fordulójából elhalasztott mérkőzésének pótlására az egyetlen magyar űrhajós, Farkas Bertalan is kilátogatott.

Nagy iramban kezdték a csapatok a péntek esti mérkőzést, az első tíz perc teljesen kiegyenlített labdabirtoklást hozott, valamint több veszélyesebb felcsúti támadást.

Az első komoly lehetőség a hazaiak előtt adódott a 12. percben. Ekkor egy jobb oldali támadás végén a kapu elé érkező beadást Spandler próbálta meg kirúgni az alapvonalon túlra, de rosszul ért a labdába, így a 17 éves Auerbachnak egy bravúrt kellett bemutatnia, hogy ne kapjon gólt.

Alig tíz perccel később már a PAFC támadt a jobb oldalon. Radics előbb egy finom csellel elküldte a védőjét az alapvonal irányába, majd jól adott be a kapu elé, ahol Kiss túl nagy lendülettel érkezve mellé lőtte a labdát. Pár perccel később Corbu ugrott ki jól két védő közül, azonban a lövését Dombó védeni tudta, így maradt a 0-0.

A 28. perc végén Komáromi jól húzta el a labdát a tizenhatoson belül Baranyai mellett, aki már csak szabálytalankodni tudott a felcsúti játékossal szemben, ezért a bíró tizenegyest ítélt. A büntetőt Plsek magabiztosan lőtte be, így 1-0 lett az állás a vendégeknek.

A kisvárdaiak próbáltak egyenlíteni az első félidőben, de sem ők, sem a vendégek nem lőttek gólt a lefújásig, így a szünetre 1-0-s felcsúti előnnyel mentek el a felek.

A második játékrész első negyedórája a PAFC-ról szólt. A vendégek több támadást is vezettek, de a befejezések nem sikerültek tökéletesen, így az eredmény nem változott. 

A Kisvárda ezután magára talált és a 62. percben a mérkőzésen a legnagyobb helyzetét hozta össze. Egy bal oldali beívelés után a kapu előtt Auerbach elnézte a labda ívét, így Viana lőni tudott, de a próbálkozás a kapufát kapta telibe.

Tíz perccel később aztán egy remekül felépített felcsúti akció után élete második NB I-es bajnokiján pályára lépő Komáromi megszerezte a második gólját az első osztályban, amivel 2-0-ra módosult az állás.

Ezzel még nem ért véget a meccs, mert a 88. percben a vendégek egy szögletet követően kihasználták a hazai védelem bizonytalanságát és Nagy tizenegy méterről óriási gólt lőtt Dombónak.

A Puskás Akadémia megőrizte a lefújásig a háromgólos előnyét, így eddig két meccséből kettőt nyerve vezeti a bajnokságot egy ponttal megelőzve a MOL Fehérvárt a tabellán.