A Dinamo Zagreb korábbi edzője veszi át Kleinheislerék csapatát

fbl Horizontal
Dinamo Zagreb's head coach Nenad Bjelica supervises a training session on November 25, 2019 at the San Siro stadium in Milan, on the eve of the UEFA Champions League football match Atalanta Bergamo vs Dinamo Zagreb. (Photo by Miguel MEDINA / AFP)
Vágólapra másolva!
Edzőváltás történt a Kleinheisler Lászlót foglalkoztató horvát NK Osijek labdarúgócsapatánál.

Az eszéki klub honlapjának beszámolója emlékeztet rá, hogy a távozó Ivica Kulesevic tavaly szeptember óta irányította az együttest, amely az előző idényt a negyedik helyen zárta, így a második fordulóban kell bekapcsolódnia az Európa-liga selejtezőjébe. A gárda az új bajnoki szezont egy döntetlennel és két vereséggel kezdte.

Kulesevic utódja az eszéki születésű Nenad Bjelica lett, aki játékosként 1990-tól 1993-ig, majd 1999-től 2001-ig erősítette a klubot.

Edzőként előbb Ausztriában, majd Olaszországban és Lengyelországban tevékenykedett, 2018-tól idén áprilisig pedig a Dinamo Zagreb szakvezetője volt. A fővárosiakkal a bajnokságot kétszer, a Horvát Kupát és a Szuperkupát egy-egy alkalommal nyerte meg. A nemzetközi porondon az első idényében az Európa-liga egyenes kieséses szakaszának második köréig, a második szezonban pedig a Bajnokok Ligája csoportköréig jutott az irányításával a Dinamo.