Marco Rossi tudja, miben kell javulnunk a Bulgária elleni pótselejtezőre

Marco Rossi
Hungary's head coach Marco Rossi gives instructions during the UEFA Nations League football match between Turkey and Hungary at Sivas 4 Eylul stadium in Sivas, central Turkey, on September 3, 2020. (Photo by Ozan KOSE / AFP)
Vágólapra másolva!
A magyar válogatott már 3-0-s hátrányban is volt, de végül csak egy gólos, 3-2-es vereséget szenvedett Oroszországtól a Nemzetek Ligájában. Marco Rossi, a mieink szövetségi kapitánya, valamint a két gólszerző, Sallai Roland és Nikolics Nemanja a mérkőzés után értékelte a látotakat.

- mondta a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

Marco Rossi a magyar válogatott erényeiről is beszélt a mérkőzés után Forrás: AFP/Ozan Kose

"Nem emlékszem, hogy egy magyar válogatott három gólról vissza tudott volna jönni akár csak egy gólos hátrányba is, Tudom, hogy még sokat kell dolgoznunk, és az is igaz, hogy nem voltunk teljesek, voltak sérültjeink"

- világított rá a szakember arra, hogy a csapat nem adta fel, és 0-3 után tudott két gólt rúgni.

A kapitány pontosan utdja, miért kerültünk háromgólos hátrányba: "Az első félidőben nem a megfelelő időben támadtunk le. Ebben a rendszerben maximálisan szervezettnek kell lenni, nem mindegy, mikor indítjuk a letámadást. Mi egyszerűen késésben voltunk, az oroszok kétszer lőttek kapura, mindkétszer betaláltak. Mi balszerencsések voltunk, Sallai és Szalai is kihagyott egy-egy helyzetet" - mondta.

- beszélt a két mérkőzés közötti különbségekről a kapitány.

"Az újoncok közül Cseri Tamás kapott lehetőséget. Technikailag képzett játékos, mindkét lábbal jól lő, ezt most nem volt lehetősége bebizonyítani, mert Willi Orbánt felküldtem a végén az ívelésekhez, őt pedig visszahívtam a védelembe" - mondta a Mezőkövesd játékosáról, aki a hajrában kapott lehetőséget a szakembertől.

Sallai Roland volt a mieink legjobbja az oroszok ellen Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

Az első magyar gól szerzője,

Sallai Roland szerint a legfontosabb az, hogy kész tervvel tud pályára lépni a magyar csapat, akár a bolgárok elleni nagyon fontos meccsen is.

„A kihagyott helyzetek bosszantanak, talán egy döntetlen benne lett volna a meccsben. A második félidőnek volt egy szakasza, amikor jól ment a játék, szereztünk két gólt, de ez most sajnos így sikerült. Tanulni kell a hibáinkból, a két meccs alapján jól állunk az Eb-pótselejtező előtt. Játékban is sokat fejlődtünk, van egy tervünk, amivel pályára tudunk lépni, és megvan a képesség a játékosokban. A gólomnak örülök, de a három pontnak jobban örültem volna" – mondta Sallai az M4 Sportnak a lefújás után.

A második magyar gólt szerző Nemanja Nikolics is örült a góljának, de a pontszerzéssel természetesen boldogabb lett volna.

"A két meccsből sok pozitív dolgot lehet továbbvinni. Az első félidőben tompán játszottunk, letámadtak, kihasználták a helyzeteket. A folytatásban elhittük, hogy van keresnivalónk, ami háromgólos hátrányban nagyon nehéz feladat. Benne lehetett volna a játékban a harmadik gól is, de ez most nem sikerült. A bolgárok ellen készen állunk, van keresnivalónk ellenük is, Ami engem illet, soha nem volt feltételem, hogy kezdő legyek, ezt nem kértem soha és nem is fogom, Sokat beszélgettem a kapitánnyal, ha kell, kezdek, ha kell, a padról segítek, örülök a ma kapott félórányi játéknak" – mondta Nikolics az M4 Sportnak.