Az olaszok könnyedén nyertek Hollandiában, Haaland bombagólt lőtt az észak-íreknek - videó

sport 0-1 goal voetbal Actie Horizontal
(LtoR) Italy's forward Moise Kean, forward Ciro Immobile, and midfielder Nicolo Barella celebrate the 0-1 during the UEFA Nations League Group A football match between The Netherlands and Italy at the Johan Cruyff Arena in Amsterdam on September 7, 2020. (Photo by MAURICE VAN STEEN / ANP / AFP) / Netherlands OUT
Vágólapra másolva!
A Nemzetek Ligája második fordulójának hétfői játéknapján Olaszország 1-0-ra győzött Hollandia vendégeként az A divízióban, míg a bosnyákok otthon szenvedtek vereséget Lengyelországtól. A B divízióban a Dortmund fiatal sztárja, Erling Haaland két góllal és egy gólpasszal járult hozzá Norvégia kiütéses, 5-1-es győzelméhez Észak-Írországban.

A játéknap slágermeccsének egyértelműen a Hollandia-Olaszország rangadó számított, amely azonban nem hozott olyan izgalmakat, mint amit remélni lehetett. A vendégek az elejétől kezdve hatalmas fölényben játszottak, az első félidőben 10-szer próbálkoztak lövéssel, míg a hazaiak csak háromszor, abból csak egyszer találták el a kaput Wijnaldum révén a 32. percben. Úgy tűnt, hogy az Oranje kihúzza kapott gól nélkül a szünetig, de az első félidő hosszabbításának első percében Immobile kitűnően nyesett középre, ahol tökéletes ütemben érkezett Barella és a léc alá bólintott.

A fordulás után hasonló maradt a játék képe, a hollandoknak csak időnként tudtak eljutni Donnarumma kapujáig. A meccs hajrájában aztán elkezdtek éledezni a hazaiak, többször is komoly kavarodás alakult ki az olaszok tizenhatosán belül, de nem jött össze az egyenlítés. A ráadásban Kean dönthette volna el a meccset, Cillessen már verve volt, azonban a fiatal csatár nem találta el a kaput, így a végén maradt az 1-0-s olasz siker.

A csoport másik mérkőzésén hiába szerezték meg otthon a vezetést a kezdőben Csiviccsel, Hodzsiccsal és Besiccsel felálló bosnyákok, a lengyelek az első félidő hajrájában egyenlítettek, a második derekán pedig a győztes gólt is megszerezték.

A B divízióban két csoportban is rendeztek meccseket: az egyes számúban két szomszédunk, Ausztria és Románia csapott össze, a románok végül nagy csatában elhozták a három pontot Klagenfurtból. A csoport másik összecsapásán Norvégia idegenben kiütötte Észak-Írországot, Erling Braut Haaland két gólt és egy gólpasszt tett a közösbe, mindkét találata szépre sikerült.

És a gólpassza:

A kettes számú kvartettben az eredeti tervek szerint elhalasztott cseh-skót mérkőzést mégis lejátszották, a vendégek 2-1-re győztek. A másik találkozón Izrael hazai pályán a 91. percben mentett pontot a két forduló után utolsó helyen álló Szlovákia ellen.

A C szinten a 4. csoportban rendeztek meccseket hétfőn, délután a fehéroroszok Kazahsztánban tudtak nyerni 2-1-re, este pedig a litvánok Albániából távoztak három ponttal, azaz borult a papírforma.

Eredmények, Nemzetek Ligája, 2. forduló:
A divízió, 1. csoport:
Hollandia - Olaszország 0-1 (0-1)
Bosznia-Hercegovina - Lengyelország 1-2 (1-1)

B divízió, 1. csoport:
Ausztria - Románia 2-3 (1-1)
Észak-Írország - Norvégia 1-5 (1-3)

B divízió, 2. csoport:
Csehország - Skócia 1-2 (1-1)
Izrael - Szlovákia 1-1 (0-1)

C divízió, 4. csoport:
Kazahsztán - Fehéroroszország 1-2 (0-0)
Albánia - Litvánia 0-1 (0-0)