Sorsdöntő lesz a budapesti európai Szuperkupa-meccs

Koronavírus, vírus, Budapest, Puskás Aréna, Puskás Ferenc Stadion, fehér, egészségügy, köszönetnyilvánítás, köszönet
One of the venues of the EURO2020 (postponed until 2021), the Puskas Arena is illuminated by white light in honor of the efforts made by the health care staff against the new coronavirus COVID-19 on April 6, 2020, on the 25th day of the partial curfew of the corona virus in Hungary. (Photo by ATTILA KISBENEDEK / AFP)
Vágólapra másolva!
Aleksander Ceferin, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke szerint a koronavírus-válságban fontos teszt lesz az Európai Szuperkupa-mérkőzés, amelyre szeptember 24-én kerül sor Budapesten a Bajnokok Ligája-győztes Bayern München és az Európa-liga-győztes Sevilla között.

"A következő kihívás számunkra az, hogy a sportág legfontosabb részét, a szurkolókat visszahozzuk a stadionokba" - mondta kedden a szlovén sportvezető az európai futballklubokat tömörítő szövetség (ECA) online értekezletén. Hozzátette: az országokban érvényben lévő különböző szabályozások és az oda-visszavágós rendszer ideiglenes mellőzése miatt a BL- és az El-selejtezőben még nem lehetséges a nézők jelenléte.

Kiemelte, hogy éppen ezért lesz különösen nagy jelentősége a budapesti összecsapásnak, amelyet tesztként is kezelnek.

Fontos teszt lesz a budapesti Európai Szuperkupa-meccs Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

"Sokat tapasztalhatunk a találkozóból, hogy mit kell tennünk a következő szezonban. De azt mindig szem előtt kell tartanunk, amit a helyi kormányok előírnak, a rendelkezéseket szigorúan be kell tartani" - hangsúlyozta.

Az UEFA közlése szerint a Puskás Aréna kapacitását csak mintegy 30 százalékosan használják ki. A két résztvevő klub szurkolói 3000-3000 jegyet kapnak. A nézőknek maszkot kell viselniük, fertőtleníteniük kell a kezüket, tartaniuk kell egymástól a megfelelő távolságot és mindenkinek ellenőrzik a testhőmérsékletét.

Magyarországra érkezésekor minden jegytulajdonost kötelező orvosi vizsgálatnak vetnek alá. Ezen kívül egy angol vagy magyar nyelvű, 72 óránál nem régebbi negatív koronavírus-tesztre is szükségük lesz az érintetteknek.

Az MLSZ a Facebook-oldalán tette közzé, hogy 500 magyar egészségügyi dolgozó kap meghívást a Szuperkupa-döntőre.

"A Bayern München-Sevilla Szuperkupa-döntő szervezése kapcsán az MLSZ egyik legfontosabb célkitűzése, hogy minél több magyar lehessen ott a Puskás Arénában. Dr. Csányi Sándor és Aleksander Čeferin, az MLSZ illetve az UEFA elnöke közösen kezdeményezte, hogy az elmúlt időszakban önfeláldozó munkát végző magyar egészségi dolgozók számára különítsenek el legalább 500 belépőt a budapesti döntőre."