A bolgár válogatott több kulcsembere is koronavírusos

bulgária
Wales' Neco Williams (3R) scores the winning goal during the UEFA Nations League football match between Wales and Bulgaria at the The Cardiff City Stadium in Cardiff on September 6, 2020. - Wales won the game 1-0. (Photo by GEOFF CADDICK / AFP)
Vágólapra másolva!
Októberi, Eb-pótselejtezős ellenfelünk, Bulgária labdarúgó-válogatottja az írek elleni hazai 1-1-es döntetlennel és a Wales elleni, idegenbeli 1-0-s vereséggel kezdte a Nemzetek Ligáját. A Nemzeti Sport megkeresésére egy bolgár újságíró adott helyzetjelentést, amelyből kiderült, a csapat játéka sokkal biztatóbb volt, mint azt a végeredmények mutatják, az viszont már aggodalomra adhat okot, hogy az NL-meccsek után már két játékosnál is kimutatták a koronavírust.

A válogatott új csapatkapitányának, Petar Zanevnek már a Nemzetek Ligája-meccsek után, hétfőn lett pozitív a vírustesztje, két hetet biztosan ki kell hagynia, és friss hír, hogy Walesből hazaérve Szpasz Delev szintén pozitív mintát produkált.

Utóbbi két játékos esete, mivel mindketten szerepeltek a Nemzetek Ligájában, azt a kérdést is felveti, lehetnek-e további fertőzöttek a csapatban. Az NL-keretből egyébként a Puskás Akadémia bolgár válogatott védje, Kamen Hadzsiev is kimaradt, ám a bolgár újságíró azt nem tudta megmondani, ennek köze lehet-e ahhoz, hogy a felcsútiaknál is több játékos vírustesztje pozitív lett korábban.