Társoldalunk:

Carlo Ancelotti a Premier League élmezőnyébe vezetné csapatát

2020.09.10. 20:28

Carlo Ancelotti, az Everton labdarúgócsapatának olasz vezetőedzője szerint csapata a 2020/21-es idényben megcélozza az európai kuparészvételt érő helyeket.

A 61 éves szakember csütörtökön, a hétvégi bajnoki nyitányt megelőző sajtótájékoztatón kiemelte: miután jól sikerültek a nyári igazolásaik, és megszerezték mind a három játékost, akire leginkább vágytak, reális esélyük van tervük megvalósítására.

Szeretnénk harcban lenni a Premier League legjobb helyezéseiért, amelyek európai kuparészvételt jelentenek a következő idényre. A célunk teljesen világos. Megvan a vágyunk, a szükséges ambíciónk, és azt hiszem, képesek vagyunk ezt megvalósítani" - nyilatkozta az edző.

Az Everton az átigazolási időszakban megszerezte a kolumbiai James Rodríguezt a Real Madridtól, a brazil Allant a Napolitól és a francia Abdoulaye Doucoure-t a Watfordtól.

Carlo Ancelotti és az Everton új szerzeménye, a kolumbiai James RodríguezForrás: Everton/Twitter

Ancelotti hozzátette: szurkolóik izgatottak az új játékosok érkezése miatt, és olyan csapatban bíznak, amely versenyképes a PL meghatározó alakulataival.

"Azt hiszem, ennek a kívánságuknak eleget tudunk tenni, de legalábbis mindent megteszünk érte" - bizakodott az olasz tréner. Hozzátette: miután klubjuk egyben üzleti vállalkozás is, amelyben minden szinten nagyon sok profi szemléletű szakember tevékenykedik, a hosszú távú sikerességüket trófeák megnyerése jelentené.

Ez persze nem történik meg egyik napról a másikra, de látom azokat a pozitív jeleket, amelyekkel képesek vagyunk előrelépni. Több mint lehetőségnek érzem, hogy trófeákat nyerjünk" - mondta.

Az Everton a 12. helyen végzett az előző bajnoki idényben, az új PL-szezon első fordulójának vasárnapi játéknapján pedig a Tottenham Hotspur vendége lesz. Az angol bajnokságból az első négy helyezett csapat a Bajnokok Ligájában, az ötödik és a hatodik az Európa-ligában indulhat.