Vágólapra másolva!
A horvát élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 4. fordulójában a címvédő Dinamo Zagreb szombaton este 2-1-re győzte le idegenben a legnagyobb riválisát, a Hajduk Split együttesét zárt kapus rangadón, így győzelemmel hangolt a Ferencváros elleni Bajnokok Ligája-meccsre.

A Dinamo a Livakovic - Stojanovic, Gvardiol, Dilaver, Leovac - Jakic, Ademi - Kastrati, Majer, Orsic - Petkovic összeállításban kezdte a meccset, ebből is látszik, hogy a címvédő a legjobb csapatával lépett pályára, a koronavírusról szóló hírek után tehát nem tűnt súlyosnak a helyzet. Pályán volt például

a 20 millió euróra taksált Josko Gvardiol, akit a Ledds United szeretne nagyon megszerezni.

A találkozón Kastrati találatával szerzett vezetést a vendég együttes a 42. percben, majd a második félidő 50. percében Orsic duplázta meg az előnyt.

A Hajduk magyar játékosát, Gyurcsó Ádám a 86. percben cserélte le az edzője, így már nem volt a pályán, amikor Juric a 88. percben szépített. Egyenlíteni viszont már nem sikerült, így győzelemmel hangolt a Dinamo a Fradi elleni jövő hét szerdai BL-meccsre.

„Gratulálok a csapatomnak, mindig értékes Splitben a három pont. Sérülés

- mondta Zoran Mamic, a Dinamo trénere a találkozót követően.

A Dinamo focistája, Lirim Kastrati szerint a Hajduk elleni siker nagy lökést adhat a Ferencváros elleni találkozóra. Hozzátette, győzni mennek Budapestre. Az ugyancsak új igazolás, Kristijan Jakic szerint a játékukat tovább kell javítani a Ferencváros elleni összecsapásig, de derülátó a továbbjutással kapcsolatban.

1. HNL, 4. forduló
Hajduk Split–Dinamo Zagreb 1-2 (0-1)
Gólszerző: Juric (88.), ill. Kastrati (42.), Orsic (50.)