Vágólapra másolva!
A Marseille spanyol védője, Álvaro González folyamatosan provokálta a Paris Saint-Germain elleni bajnokin Neymart, ami végül bejött, a hosszabbításban óriási cirkusz lett, többek közt a brazil is piros lapot kapott, a Marseille pedig 1-0-ra nyert.

A lefújás után Neymar azt mondta, hogy rasszista megjegyzéseket tett rá a spanyol játékos, ezért már bánja, hogy nem képen törölte, hanem csak egy "tockost" adott neki.

González a twitteren reagált a brazil vádjaira.

„Nincs helye rasszizmusnak. Nem is volt soha a pályafutásomban, rengeteg csapattársam és barátom erősítheti meg ugyanezt. Meg kell tanulni veszíteni is, és elfogadni azt, ami a pályán történik. Hihetetlenül fontos három pontot szereztünk. Allez l'OM, köszönöm, család" – írta González a kép mellé, amin a csapattársaival van.

A Marseille edzője, a portugál Andre Villas-Boas is González védelmére kelt.

„Nem tudom, remélem nem történt ilyesmi, a fociban nincs helye a rasszizmusnak. Komoly dolog, ha így történt, de nem hiszem, hogy ez az igazság. Ezt megelőzően Di Maria köpködött, ezt is el kellene felejteni végre, remélem nem esik szégyenfolt ezen a történelmi sikeren. Nagy győzelmet arattunk, folyamatosan építkeztünk a meccsen, fegyelmezetten védekeztünk, 2-0-ra kellett volna nyernünk, de nem tudom, miért nem adták meg a második gólunkat.

A PSG két vereséggel kezdet a bajnokságot, így kieső helyen áll, ilyesmire legutóbb 1984-ben volt példa.