Vágólapra másolva!
Szerdán 19 órától a Ferencváros a horvát Dinamo Zagrebet fogadja a Groupama Arénában a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában. Tizenhárom hónappal a két csapat legutóbbi összecsapása az esélyek már korántsem annyira egyértelműek. Szergej Rebrov vezetőedző és Sigér Dávid, az FTC középpályása is egészséges önbizalommal várja a "visszavágót".

A Fradi akkor a zágrábi 1-1-es döntetlen után hazai pályán 4-0-ra kikapott a horvát bajnoktól, így az Európa-liga selejtezőjének rájátszásában, majd onnan továbbjutva a sorozat csoportkörében folytathatta a szereplését. Szergej Rebrov csapata nem kis részben azoknak a meccseknek is köszönhetően már jóval rutinosabban várja a szerdai összecsapást.

"Voltak változások a Dinaom Zágráb keretében, de ők egy olyan klub, ahol mindig tudnak egy-egy posztra megfelelő új játékost találni. Természetesen erős csapatról van szó, de, ahogy a Celtic ellen, úgy most is azt modntam hogy hinnünk kell magunkban. Ezúttal egy mérkőzésen dől el a továbbjutás, nagyon kell koncentrálnunk, de

– mondta el a Ferencváros vezetőedzője, Szergej Rebrov az Origo kérdésére a nagyon fegyelmezett körülmények között – maszkviselés, kétméteres távolságtartás – zajló sajtótájékoztatón.

Rebrov elmondta a játékosok már minden tudnak a Dinamóról, és hozzátette: "Nem a Dinamo Zágráb lesz a legnagyobb ellenfelünk, hanem saját magunk. Ha a megfelelő koncentrációval lépünk pályára, akkor nem lehet gond."

Szergej Rebrov, az FTC vezetőedzője Fotó: Koncz Márton - Origo

"Nem szeretek játékosokat külön kiemelni. A Dinamo ereje az egységességében rejlik, abban, hogy bárki bejön a padról, az ugyanolyan jó, mint, akinek beáll a helyére. Persze vannak nagyon jó támadóik, mint Petkovic, aki tényleg sok gondot okozott egy éve, jól támadnak, gyorsak, nekünk pedig fel kell készülnünk az erősségeikre, amihez már minden információt átadtunk a játékosoknak" – mondta el Rebrov.

A lehetséges kezdőt illetően Rebrov elmondta, a pályára lépők többségét illetően már biztos, de van még egy-két kérdés, amire választ kell találni. "De attól függetlenül, hogy ki játszik, minden játékos tudja, hogy mi lesz a dolga a pályán."

"Itthon is megvolt a lehetőségünk, hogy jobb eredményt érjünk el, de az ellenfél a kulcshelyzetekből jobban jött ki, jobb döntéseket hoztak, amikor helyzetbe kerültek. A meccs végén még emberhátrányba is kerültünk, így végképp nem volt lehetőségünk jobb eredményt elérni.

– mondta az egy évvel ezelőtti zágrábi meccsen gólt szerző Sigér Dávid, aki azt is elmondta, hogy felejthetetlen élmény maradt számára az a találat.

"Most is felkészültünk rá, hogy sokat kell majd futnunk úgy, mint a Celtic ellen, de annál jobb érzés aligha lenne, mintha azért kellene megint "maratont futnunk", hogy kiharcoljuk a továbbjutást" – utalt a középpályás arra, hogy mennyire elfáradt a glasgow-i mérkőzésen, amelynek a megnyerése egy egészséges önbizalmat adhat a csapatn.A helyén kell kezelni ezt az eredményt, semmi esetre sem lehet átesni a ló túloldalára.

Ezúttal az egyéni villanások mellett csapatként is még jobban kell tudnunk együttműködni, és minden olyan elemet vissza tudjunk adni a pályán, amit az elmúlt napokban gyakorltunk. Fontos lesz, hogy most többet tudjuk birtkolni a labdát, mint a skótok elleni mérkőzésen."

Sigér Dávid, a Fradi középpályása már tudja, milyen érzés gólt lőni a Dinamo Zagreb kapujába Fotó: Koncz Márton - Origo

– mondta Sigér.

A tavalyi El-csoportkör után idén is nagyon közel van a Fradi egy csoportkörös szerepléshez, és a középpályás szerint egyáltalán nem szabad kizárni ennek a gondolatát a játékosok fejéből. "Egy ilyen nagyszerű érzésről kár lenne lemondani, ez újabb motivációt jelent. Meg kell élni a pillanatot, mert ez egy nagyszerű dolog" - mondta Sigér az Origo kérdésére.