Társoldalunk:

Koronavírus a Vidinél: az edző és egy játékos sem utazik az El-selejtezőre

2020.09.15. 16:54

NB I-es keretünk egyik játékosának pozitív lett a PCR-teszt eredménye, Márton Gábor vezetőedzőnk eredménye pedig „kétes" minősítést kapott a laboratóriumtól - adott tájékoztatást hivatalos honlapján a MOL Fehérvár alakulata.

"A hétfői kötelező tesztelések során egy pozitív és egy „kétes" eredmény született, az érintettek járványügyi elkülönítése megtörtént, továbbá az előírásoknak megfelelően értesítettük az illetékes hatóságokat és szervezeteket" - mondta el Dr. Kovács Tibor csapatorvos.

Szerencsére mindketten tünetmentesek egyelőre. Márton Gábor eredménye „kétes" minősítést kapott a laboratóriumtól, így ismételt tesztet kellett végrehajtani az esetében, hogy biztosat tudjunk mondani. Az UEFA egészségügyi protokollja azonban - a teljes biztonság érdekében - ebben az esetben a mintát pozitívnak tekinti, így nem utazhat a csapattal. Mivel az utazókeretből mindenki másnak negatív lett a teszteredménye, nem került veszélybe a csütörtöki Európa-liga-selejtezőnk.

"Az első tesztem orvosi megfogalmazás szerint nem értékelhető eredményt mutatott ki. Ezután tegnap még kétszer ellenőrizték a mintát, mindkettő negatív lett. Ma újabb mintavételen estem át, ennek még várjuk az eredményét. Sajnos az UEFA vonatkozó rendelkezései miatt kilencvenkilenc százalék az esélye annak, hogy nem tarthatok Máltára a csapattal. Átbeszéltük a stábbal, hogy mi a teendő, mindenki tudja a dolgát. Az a legfontosabb, hogy nélkülem is továbbjusson a csapat, amelyet távollétemben Szalai Tamás fog vezetni" - nyilatkozta Márton Gábor.