Vágólapra másolva!
Az U17-es válogatott szövetségi edzője, Preisinger Sándor lett az NB II-ben nyolc forduló után veretlen Békéscsaba vezetőedzője, számol be a hírről a Magyar Labdarúgó Szövetség oldala.

Preisinger Sándor négy évvel ezelőtt vette át a 2002-es születésű játékosokból álló U15-ös korosztály válogatottjának irányítását, amelyikkel 2019-ben kijutott az írországi U17-es Európa-bajnokságra, ahol veretlenül zárta szereplését, legyőzte a portugálokat, az oroszokat, az izlandiakat, majd a spanyolok elleni döntetlent követően, az 5. helyért rendezett összecsapáson tizenegyesekkel felülmúlta a belga válogatottat is. A megszerzett Eb-ötödik hellyel kiharcolta a tavalyi, brazíliai U17-es világbajnokságon való szereplés jogát – ilyen bravúrra magyar U17-es válogatott korábban még sosem volt képes, eleveníti fel a közlemény a szakember sikeres szövetségi munkáját.

"Nagyon nehéz döntést kellett meghoznom, mert azzal együtt, hogy edzői pályafutásom eleje óta az volt a célom, hogy a felnőtt futballban dolgozhassak, a korosztályos válogatott hatalmas visszatartó erő volt – mondta Preisinger Sándor az mlsz.hu-nak. – Négy évig irányítottam ezt a csapatot, a játékosaim a szemem előtt váltak gyerekekből fiatal felnőttekké és kész futballistákká.

Nagyon szép élményekkel távozom, kiváló körülmények között, nagyszerű kollégákkal dolgozhattam együtt, és ha úgy alakul a jövőm, bármikor nagyon szívesen térnék vissza a szövetséghez. A 2002-es korosztály játékosait természetesen kiemelten figyelni fogom a jövőben is, egészen biztos vagyok benne, hogy többen közülük hamarosan felnőtt szinten is kiemelkedő futballistává válnak."

Preisinger elődje Békéscsabán az a Schindler Szabolcs volt, aki Bene Ferenc menesztése után a Vasas irányítását vette át a 7. fordulót követően.

Magyarország nem betojt csapattal megy az U17-es focivébére

Az év utolsó labdarúgó-világbajnokságára október 26. és november 17. között Brazíliában kerül sor. Az U17-es válogatottak vébéjén ott lesz a magyar csapat is, amely Nigériával, Ausztráliával és Ecuadorral került azonos csoportba. Egy karakteres, kiváló egyéniségekből álló társaság utazik, az a csapat, amely májusban a korosztályos Európa-bajnokságon ötödik lett, amely legyőzte a portugálokat, az oroszokat, az izlandiakat és a belgákat is.