Társoldalunk:

Kétszeri hosszabbítás után maradt versenyben a New York Islanders - videó

2020.09.16. 09:45

A New York Islanders kétszeri hosszabbítás után 2-1-re nyert a Tampa Bay Lightning ellen, amivel 3-2-re szépített a két csapat párharcában, az észak-amerikai jégkorongliga (NHL) Keleti főcsoportjának döntőjében.

A keddi találkozó 16. percében az Islanders szerzett vezetést, majd a Lightning a 25. perc elején egyenlített. Mindkét oldalon kevés volt a kapura lövés, azt követően viszont több mint 68 percig eredménytelenül gyűrték egymást a csapatok, amikor a visszafogottabb támadójátékot nyújtó New York-i gárdában Jordan Eberle megszerezte a győzelmet érő találatot.

A csapatok orosz kapusai közül Andrej Vaszilevszkij (Tampa Bay Lightning) 22, míg az Islanders kapusa, Szemjon Varlamov  36 védéssel zárt, utóbbi különösen a hosszabbítás elején volt aktív.

"Megvoltak a lehetőségeink, de nem mentek be. Ilyen a jégkorong, néha előfordul. Az ilyen mérkőzéseket a védekezéssel lehet megnyerni" – mondta a Lightning edzője, Jon Cooper.

Ezúttal sem léphetett jégre a Tampa Bay házi pontkirálya, Brayden Point, aki a párharc második meccsén szenvedett sérülése miatt a harmadik összecsapásról is hiányzott már. Point a rájátszásban 25 pontot (9 gól, 16 gólpassz) ért el 16 találkozón, míg a főcsoport döntőjében 7 pontot gyűjtött be (3 gól, 4 gólpassz) három összecsapáson (az első és második után a negyediken is játszhatott).

A párharc következő mérkőzését csütörtök este – közép-európai idő szerint péntek hajnalban – rendezik. Amennyiben akkor sem születik döntés, akkor az szombat estére marad. A Nyugati főcsoportból a Dallas Stars már döntőbe jutott.

Eredmény:
Keleti főcsoport, döntő:
Tampa Bay Lightning-New York Islanders 1-2 - kétszeri hosszabbítás után
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3-2, a Lighting javára