Az Ajax BL-győztese lehet a holland válogatott szövetségi kapitánya

TRAINING DUTCH SOCCERTEAM Horizontal
Dutch soccer team players (L-R) Van Bronckhorst, Frank de Boer and Wesley Snijder relax during training in Albufeira, 08 June 2004. CONTINENTAL (Photo by ANP / AFP)
Vágólapra másolva!
Sajtóértesülések szerint Frank de Boer a legesélyesebb jelölt a holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjára, melyet Ronald Koeman az FC Barcelona kedvéért hagyott ott még augusztusban.

A holland média arról számolt be, hogy az 50 éves szakemberrel hamarosan tárgyalást kezdeményez a futballszövetség (KNVB).

De Boer legutóbb az egyesült államokbeli Atlanta Unitedet irányította, de nem érte el a várt sikereket, így távozott. A játékosként Bajnokok Ligája- és UEFA Kupa-győztes, 112-szeres válogatott szakember edzőként az Ajax-szal zsinórban négyszer volt holland bajnok 2010 és 2014 között. A 2010-ben világbajnoki ezüstérmes holland válogatottnak ő volt a másodedzője.

"Azt hiszem, Hollandiában a miniszterelnöki tisztség mellett a szövetségi kapitányi poszt talán a legfontosabb"

- jelentette ki korábban De Boer.

Ronaldo és Frank de Boer párharca az 1998-as vb-elődöntőben Forrás: AFP/Boris Horvat

A KNVB-nek az a célja, hogy a következő, októberben sorra kerülő válogatott meccsekig megtalálja a következő kapitányt. A felkérést Frank Rijkaard nem vállalta, a szövetség pedig kikérte a játékosok véleményét is, akik közölték, nem szeretnék, ha ismét Louis van Gaal lenne a kapitány, helyette Henk ten Cate - aki az MTK-val kupagyőztes volt - kinevezését javasolják.

A hollandok októberben Mexikó, Bosznia-Hercegovina és Olaszország ellen lépnek pályára.