Vágólapra másolva!
A vezető horvát napilap, a Jutarnji List internetes kiadása nem kíméli a Ferencvárostól a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörében szerda este 2-1-es vereséget szenvedő Dinamo Zagrebet. 

A sportrovat vezető cikke mindjárt az elején leszögezi: "Lássuk reálisan a dolgokat, ez a Dinamo nem elég jó a Bajnokok Ligájához." A lap szerint a Dinamo, amelyik "Erdélyben túlélte a vámpírok éjszakáját" (a horvátok 70 percet emberhátrányban játszva győzték le 11-esekkel a kolozsvári CFR-t) megfőtt a budapesti gőzben, utaltak arra, hogy valóban nagyon meleg volt szerda este. A Jutarnji List munkatársa szerint azonban a horvát bajnok sokkal versenyképesebb lehet az Európa-ligában – ahová azonban, írják egy másik cikkben, pokoli nehéz lesz bejutni, hiszen a playoffban olyan bajnokcsapatokkal akadhatnak össze, mint a Celtic, a pozsonyi Slovan vagy a Legia Varsó.

A Jutarnji List cikke a Dinamo vereségének okát két dologban látja: egyrészről a zágrábi csapat, ha időnként uralta is a mérkőzést, azt nem tudta olyan szinten megtenni, mint a hétvégi bajnoki rangadón a Hajduk Split otthonában, illetve, míg a dalmátok nem használták ki a védelem hibáit, addig a Ferencváros könyörtelen volt a kínálkozó lehetőségek pillanatában.

Különösen fájó, hogy a Fradi győztes gólját az a Myrto Uzuni szerezte, aki idén nyáron éppen a városi rivális, Lokomotiva Zagrebet hagyta el a magyar bajnok kedvéért. Külön szólnak a győztes gól előtt nagyot hibázó Joko Gvardiolról: mint írják, a 18 éves védőt – akiért a nyáron 22 millió eurós ajánlatot tett a Leeds United – biztos, hogy megviseli a hiba, de nem szabad hibáztatni.

És, ami még fontos a lap szerint, hogy ez a hiba 20 millió eurójába került a Dinamo Zagrebnek.

A Nacional című lap beéri a mérkőzés viszonylag részletes összefoglalójával, hangsúlyozva, hogy a Ferencváros rendre a Dinamo jobb oldalán tudott veszélyes támadásokat vezetni, az első gól is ebből született, illetve, hogy a horvát bajnok nem tudott kellő nyomást kifejteni a Ferencváros védelmére. Ha pedig mégis eljutottak kapura lövésig, akkor Dibusz Dénes mindig jó helyen állt.