Csakfoci.hu: Dzsudzsák Balázs Debrecenbe igazolt

Az új Puskás Aréna nyitómérkőzése Magyarország Uruguay 2019.11.15.
Dzsudzsák Balázs éveken keresztül volt a válogatott csapatkapitánya
Vágólapra másolva!
A Csakfoci.hu információi szerint a 108-szoros magyar válogatott labdarúgó, Dzsudzsák Balázs az NB II-ben szereplő DVSC labdarúgója lesz.

A lap úgy értesült, hogy Dzsudzsákot hétfőig hivatalosan is bejelenti a DVSC, amelynél feljutás esetén az NB I-re is marad a rutinos futballista.

A Debreceni Városi Televízió adásában csütörtökön Kósa Lajos országgyűlési képviselő, a DVSC Hagyományőrző és Sportfejlesztő Egyesület elnöke így beszélt az ügyről.

Dzsudzsák Balázs 2004 és 2008 között volt a DVSC labdarúgója. Ebben az időszakban 48 mérkőzésen lépett pályára a Loki színeiben és 14 gólt rúgott. 2008-ban Debrecenből igazolt Hollandiába és lett a PSV Eindhoven futballistája.

A hírt először közzétevő lap, a csakfoci.hu arról is írt, hogy Dzsudzsáknak eredetileg egy katari ajánlata is volt. Ez az átigazolás azonban a koronavírus-járvány miatt nem jöhetett létre.

Az Origo Sport úgy értesült, hogy Debrecenben valóban készülőben van a labdarúgó átigazolása, de erről hivatalosan az elkövetkezendő 72 órában sem a játékos, sem a klub nem fog nyilatkozni.

Amennyiben a kontraktus létrejön, akkor annak a bejelentése a jövő hét elejére várható.

Szerkesztőségünk a Szpíker Korner adásában már foglalkozott ezzel a kérdéssel. Ebben a műsorban sokat beszéltünk arról, hogy Dzsudzsák Balázsnak Debrecenben kellene futballoznia. Nézze meg újra az adást, hiszen rengeteg érdekesség hangzik el ebben.

Mi lesz Dzsudzsák Balázzsal?

Egyre többen vannak olyanok, akik szerint méltatlan, ami Dzsudzsák Balázs körül zajlik. A 108-szoros válogatott labdarúgónak egyelőre nincs csapata. Így Marco Rossi sem számíthat rá a magyar labdarúgó-válogatottban. Mi lesz vele? Hogyan jutott el idáig? A Szpíker Korner 124.

A 108-szoros válogatott labdarúgó az utóbbi hónapokban rendkívül nehéz időszakot élt át. Korábbi csapata, az Egyesült Arab Emirátusokban szereplő Al Ain FC a tavasszal jelentette be, hogy nem tart igényt a játékosra. Ekkor Dzsudzsák csapat nélkül maradt, hazatért. Már idén nyáron szóba hozták a Debrecennel, de akkor ez az üzlet nem jött létre.

A játékos nem állt le, a legutóbb az MTK edzéseit látogatta. Az elmúlt hetekben több együttessel is hírbe hozták, ilyen volt a Zalaegerszeg is.

Marco Rossi szövetségi kapitány nem hívta be a válogatott keretbe Dzsudzsákot, aki nem lehetett ott a nemzeti csapat őszi első két találkozóján. A Nemzetek Ligájában nélküle nyert a magyar válogatott Törökország ellen Sivasban (1-0) és nélküle szenvedett Budapesten 3-2-es vereséget Oroszországtól. A magyar válogatott következő mérkőzése október 8-án lesz Bulgária ellen, Szófiában. Ez már a 2021-ben megrendezésre kerülő Európa-bajnokság pótselejtezője. Amennyiben a magyarok győznek Bulgária ellen, akkor még egy találkozót kell játszaniuk a Románia-Izland mérkőzés győztesével novemberben, Budapesten. Annak a meccsnek a nyertese jut majd ki a 2021-es Európa-bajnokságra, amelynek négy összecsapását Budapesten rendezik meg. Nagy kérdés tehát, hogy amennyiben Dzsudzsák tényleg bekapcsolódik a DVSC szakmai munkájába, akkor Marco Rossi figyelembe veszi-e őt a válogatott keret kialakításánál.

Dzsudzsák Balázs 2005. április 9-én a DVSC-MTK (3-0) NB I-es bajnoki mérkőzésen mutatkozott be a Loki színeiben.

A DVSC első bajnoki aranyérmének szintén részese volt. Első NB I-es gólját 2006. április 1-én a DVTK-DVSC (3-3) mérkőzésen szerezte. Szerződéséből 2007-ben vásárolta ki a PSV Eindhoven és ekkor kezdődött meg a sportoló nemzetközi karrierje.

A Debrecen a 2019-20-as szezonban esett ki az NB I-ből, jelenleg az NB II listavezetője. Az eddig lejátszott 9 forduló alatt 6 győzelem, 2 döntetlen és 1 vereség a mérlegük. Ebben a szezonban csak a Gyirmót tudta legyőzni eddig a Debrecent. A Loki következő bajnoki mérkőzése 2020. szeptember 28-án hétfőn este 20 órakor lesz, amikor hazai pályán fogadják a Pécs csapatát.