Másodszor csinálta meg ugyanazt a bravúrt a Tour de France-on a dán bringás - videó

kerékpár Tour de France Sören Kragh Andersen
Stage winner Team Sunweb rider Denmark's Soren Kragh Andersen celebrates as he crosses the finish line at the end of the 19th stage of the 107th edition of the Tour de France cycling race, 160 km between Bourg-en-Bresse and Champagnole, on September 18, 2020. (Photo by Marco BERTORELLO / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Sören Kragh Andersen nyerte pénteken a Tour de France országúti kerékpáros körverseny 19. szakaszát. Az összetettben változatlan előnnyel a szlovén Primoz Roglic vezet.

A Bourg-en-Bresse és Champagnole közötti 166,5 kilométeres etapon hosszú ideig Rémi Cavagna haladt az élen, miután a főmezőny utolérte, egy 12 fős szökevénycsoport alakult ki, benne a zöld trikós Sam Bennett-tel és a mezőnypontversenyt rekorderként hétszer megnyerő Peter Sagannal.

Ezt a képet egyszer már láthattuk: Sören Kragh Andersen hazaér egy magányos szökésből Forrás: AFP/Marco Bertorello

Végül nem kettejük sikerét hozta a küzdelem, mivel a múlt szombaton is szakaszgyőztes dán kerekes jó ütemben, 12 kilométerrel a céltól robbantott, mindenkit faképnél hagyott, így újabb szóló diadalt aratott.

A főmezőny 7:38 perc hátránnyal ért célba, benne az összes esélyessel. Roglic előnye továbbra is 57 másodperc honfitársával Tadej Pogacarral és 1:27 perc a kolumbiai Miguel Ángel Lópezzel szemben az összetett elsőséget eldöntő szombati szakasz előtt, amely a Lure és La Planche des Belles Filles közötti 36,2 kilométeres egyéni időfutam lesz, melynek utolsó hat kilométere rendkívül meredek emelkedő.

A versenyzők összesen 3470 kilométert tekernek, amíg vasárnap célba érnek a párizsi Champs-Élysées-n. A híres sugárúton a szokásos tömeg helyett, a koronavírus-járvány terjedése miatt ezúttal csak ötezer néző lehet majd jelen.