Vágólapra másolva!
Egybehangzó médiaértesülések szerint az olasz futballbajnok Juventus mindenben megállapodott az AS Romával és a fővárosiak csatárával, Edin Dzekóval, így a bosnyák játékos Torinóban folytatja pályafutását.

A juvefc.com híre szerint az olaszországi átigazolásokra szakosodott Fabrizio Romano, valamint a Sky Sports szakírója, Gianluca Di Marzio és a Goal Italia Juventusért felelős szerzője, Romeo Agresti is tényként számolt be a megállapodásról: a Juventus 16 millió eurót fizet a 34 éves centerért, akivel két évre szerződik, és szezononként 7,5 millió euró lesz a fizetése.
Mindez azt jelenti, hogy Luis Suárez nem lesz a Juventus labdarúgója. Korábban ugyanis az FC Barcelona uruguayi támadójának érkezésére lehetett számítani, ám a hírek szerint Andrea Pirlo, a Zebrák új vezetőedzője Dzekót szerette volna inkább.

Edin Dzeko minden bizonnyal a Juventusnál folytatja Forrás: AFP/Wolfgang Rattay

Di Marzióék egyúttal azt is közölték, hogy a Roma sem marad befejező csatár nélkül, a fővárosi klub a Napolival folytatott sikeres tárgyalásokat, így megszerezte Arkadiusz Miliket.

A Juventus középcsatára Gonzalo Higuaín volt az előző szezonban, ám a torinói klub már augusztusban jelezte, hogy nem tart rá igényt a továbbiakban, csütörtökön pedig hivatalosan is felbontotta az argentin játékos szerződését. Péntek délután hivatalossá vált, hogy a tengerentúli profi ligában (MLS) szereplő Inter Miamiben folytatja majd karrierjét.