Vágólapra másolva!
A Bayern München gyakorlatilag ott kezdte az új szezont, ahol az előzőt abbahagyta. A triplázó müncheniek 8-0-ra verték a Schalkét a Bundesliga új idényének első meccsén.

A Bayernben a 72. percben beállt csereként Jamal Musiala, majd a 81. percben meg is szerezte első gólját a Bundesligában, ezzel pedig a Bayern München legfiatalabb gólszerzője lett a Bundesligában.

Musiala 17 évesen, hat hónaposan és 23 naposan lőtte a gólt, ennél csak négy játékos szerzett fiatalabban gólt a Bundesligában. Florian Wirtz 17 évesen, egy hónaposan és 3 naposan, Nuri Sahin 17 évesen, két hónaposan és 21 naposan, Julian Draxler 17 évesen, hat hónaposan és 12 naposan és Timo Werner 17 évesen, hat hónaposan és 16 naposan.

Musiala egyébként Stuttgartban született, anyukája német, apukája Nigériai. A család 2010-ben Angliába költözött, amikor Jamal 7 éves volt, később a Chelsea focistája lett, tavaly igazolt a Bayern Münchenhez.

Jamal Musiala lett a Bayern München legfiatalabb gólszerzője a Bundesligában Forrás: AFP/Christof Stache

Előbb a második csapatnál kapott lehetőséget, az előző idény végén mutatkozhatott be a legjobbak között, három percet kapott akkor egy Freiburg elleni bajnokin.

Érdekesség, hogy Musiala szerepelt az angol U17-es, U16-os és U15-ös válogatottban is, de volt már két meccse a német U16-os válogatottban is.